Argeș - Societate amendată pentru nereguli privind expedierea de material lemnos

În ziua 4 februarie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeş – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au acționat pe linia combaterii sustragerii, transportului și comercializării de material lemnos fără forme legale, și au efectuat verificări la o societate comercială cu sediul în localitatea Micești.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că a fost expediată din depozit, fără documente de proveniență, cantitatea totală de 31,5 mc material lemnos de esenţă fag și stejar. 

Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală  de 20.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravenţiile silvice, iar întreaga cantitate de material lemnos nejustificată legal, în valoare de 7606 lei, a fost confiscată valoric.

Totodată, din verificări s-a stabilit şi că administratorul societății ar fi emis, în fals, un aviz de însoțire primar al materialului lemnos, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.