Argeș: Programul de începerea școlilor va fi decalat!

Prefectul județului Argeș, Emanuel Soare, printr-o declarație publică, a menționat astăzi noi măsuri luate la nivelul școlilor din județ în contextul exploziei de cazuri noi de COVID-19. Conform acestuia, din fericire, nu înregistrăm noi unități de învățământ aflate în scenariu roșu față de cele de săptămâna trecută.

Preventiv, pentru siguranța elevilor și importanța continuării cursurilor, astăzi, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost dezbătut planul decalării programului de începere a orelor, astfel evitându-se aglomerarea de la intrarea și iesirea de la cursuri, dar și aglomerația din transportul public.


”Am insistat de atâtea ori și insist în continuare că trebuie să facem tot efortul ca școlile să rămână deschise, iar elevii să fie în siguranță din perspectiva sănătății și în siguranță din prespectivele educaționale. Elevii trebuie să învețe, educația trebuie să continue, dar în condiții de maximă siguranță.
În sensul acesta, am aprobat câteva modificări. Nu există, în acest moment, școli noi care să intre în scenariu roșu, iar lucrul acesta este îmbucurător la nivelul județului Argeș. Am stabilit ca să se realizeze o mai bună verificare a măsurilor sanitare în școli prin intermediul responsabililor  care au atribuții pe verificarea măsurilor  în fiecare școală.
Începând cu data de 9 noiembrie, Inspectoratul Școlar Județean va elabora un plan de decalare a programul de începerea școlilor în Argeș, astfel încât să se evite aglomerația de la intrarea și ieșirea în școală și în principiu din mijloacele de trasnport public.
Planul va fi gata cel târziu joi, săptămâna aceasta.”

 

Măsura va intra în vigoare de luni, 9 noiembrie.