Argeș - Peste 200 de amenzi date în ultimele 24 de ore!

Peste 3.700 de persoane şi 187 de firme, din 202 locaţii, au fost verificate de polițiști. Mai mult de 200 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, dintre care majoritatea ca urmare a nerespectării mijloacelor de protecție individuală. 


Se recomandă în continuare tuturor cetăţenilor să aibă un comportament precaut, să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică și să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la organizarea de evenimente private și cu privire la deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00.

258 de efective de poliţie şi poliţie locală au acţionat, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a 42 de acţiuni punctuale (din care 38 de acţiuni organizate independent de poliţişti, 3 acţiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeş şi o acțiune cu reprezentanţi ai altor instituții- ISU Argeș, DSVSA Argeș, DSP Argeș şi alte instituţii).

364 de autovehicule au fost controlate pe parcursul zilei de ieri, din care 114 au fost mijloace de transport în comun.
 
În ultimele 24 de ore, au fost verificate 3.747 de persoane, dintre care 2.349 în cadrul acţiunilor. 

De asemenea, au fost verificate 202 locaţii, cu 187 de societăţi comerciale, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. 

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, 211 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei, după cum urmează:

- 191 de sancţiuni, în valoare de 29.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
- o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată unui operator economic, cu obiect de activitate bar, ca urmare a nerespectării măsurii suspendării activităţii;
- 14 sancţiuni, în valoare de 1.000 de lei, au fost aplicate au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).


Exemplu:


În ziua de 21 decembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni, au constatat că în incinta unui local cu obiect de activitate bar, de pe raza localităţii Ciofrângeni, erau serviţi clienţi, nefiind respectată măsura suspendării activităţii.

Ca urmare a celor constatate, societatea comercială a fost sancţionată cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar reprezentantul a fost reinstruit cu privire la respectarea măsurilor specifice de prevenire a răspândirii şi limitate a infectărilor cu coronavirus.