Noapte albă pentru pompierii argeșeni! Patru incendii în câteva ore (VIDEO)


Mai multe incendii au avut loc în câteva ore, începând de seara trecută până în această dimineață, în mai multe localități din județul Argeș. 

Primul incendiu a izbucnit miercuri, în jurul orei 17:00, în localitatea Uda. O anexă care avea deasupra un fânar a fost cuprinsă de flăcări. Au ars aproximativ 120 mp din acoperișul fânarului, aproximativ 20 tone de baloți de fân, unelte și 1.5 mc de lemn de foc. Pompierii s-au luptat aproximativ două ore cu flăcările. Au intervenit un echipaj cu o autospecială de stingere  de la Garda de Intervenție Vedea, dar și un echipaj cu o autospecială de stingere de la Detașamentul de Pompieri Pitești. Este posibil ca incendiul să fi fost provocat intenționat.

Un alt incendiu a a avut loc la o casă din cartierul piteștean Prundu. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, au ars  bunurile din interior și locuința pe aproximativ 56 mp. Casa nu era locuită, iar cauza probabilă este scurtcircuitul electric provocat de cablu defect sau neizolat corespunzător.

Cel de-al treilea incendiu s-a manifestat la un fânar din Buzoiești.Focul a distrus patru tone de fân, iar acoperișul fânarului a ars pe aproximativ 60mp. De asemenea, au ars și elementele combustibile ale unei betoniere.
Pompierii au salvat din interiorul fânarului 8 iepuri și au evacuat două butelii și unelte. Salvatorii au acționat cu rapiditate, la scurt timp după ce au fost scoase animalele, acoperișul prăbușindu-se. Din primele cercetări, reiese că incendiul ar fi fost provocat intenționat. Au intervenit două echipaje cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

În jurul orei 5 dimineața a avut loc un alt incendiu la o clădire părăsită din Pitești, cartierul Războieni, in care se adăpostesc de obicei oamenii străzii. La locul solicitării au intervenit pompierii cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD.