Argeș: Iarba a ars la zero grade (VIDEO)

2000 de metri pătrați de vegetație au ars noaptea trecută în localitatea Leordeni din judetul Argeș. Pompierii spun că singura explicație este că cineva a dat foc intenționat și asta în mai multe locuri pentru ca practic vegetația fiind aproape inghetata focul nu se putea propaga așa. O masina de la pompieri a stins incendiul intr-o jumătate de ora.

De la începutul anului și pana acum autoritățile s-au confruntat cu incendii de vegetație uscată și mărăciniș pe o suprafață de peste 20 ha in Arges. Dacă va fi găsit piromanul, el risca o amendă de la 1.000 la 2.500 lei.


Conform prevederilor H.G.R. nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilora la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, „arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei”.
„Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale are consecinţe grave asupra comunităţii prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător”, transmit reprezentanții ISU Argeș.