Argeș: Fără festivități de deschidere a anului școlar! Prefectura a anunțat cum se țin cursurile

Noi măsuri au fost adoptate în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Argeș.

CITEȘTE ȘI ... Nepotul lui Constantin Tămagă reținut pentru loviri sau alte violențe!


Astfel s-au stabilit următoarele:

 Întrucât focarul de CoVID-19 de la Spitalul de Psihiatrie „Sfânta Maria”, din com. Vedea a fost închis, s-a aprobat, la propunerea consiliilor de administrație ale unităților școlare, deschiderea anului școlar 2020-2021 potrivit scenariului I – prezență fizică în clasă, pentru toate școlile din comuna Vedea.
 S-au aprobat scenariile de funcționare a celor 21 de unități particulare de învățământ preunuiversitar din județul Argeș, astfel: 14 dintre acestea iși vor desfășura cursurile potrivit scenariului I - prezență fizică în clase, iar 7 potrivit scenariului II – hibrid.
 Se vor analiza săptămânal sau ori de câte ori situația o va impune, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean Argeș, scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, potrivit criteriului epidemiologic.

CITEȘTE ȘI ... Dacia a donat liceelor din Argeș tablete cu abonament la Internet timp de 1 an!

 

În concluzie, în Județul Argeș toate unitățile de învățământ vor începe cursurile pe scenariile I și II. De asemenea, nu se vor organiza festivitățile tradiționale de deschidere a anului școlar, urmând ca fiecare clasă să realizeze propria activitate de deschidere a cursurilor, în prezența elevilor și a cadrelor didactice.
 

 

► În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. 

► Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.