Argeș. Cine merge la școală mâine și cine învață online! Lista aici
Scan0001.pdf(11067.73) Download  

Comitetul pentru Situații de Urgență Argeș s-a reunit, astăzi, în urma ședinței fiind decisă soarta elevilor care încep online sau fizic.

CITEȘTE ȘI  ... (VIDEO) Intervenție a pompierilor la un accident rutier în Topoloveni! 

Grădinițele și școlile se redeschid miercuri, 5 mai 2021, după vacanța de Paște. Miercuri vor începe cursurile copiii de grădiniță, precum și elevii care nu susțin examene, adică cei din clasele pregătitoare – a IV-a, elevii din a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a. Elevii din ani terminali vor reveni la școală pe 10 mai 2021. În această categorie intră cei de clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și ultima clasă din învățământul profesional.

 

”În Argeș sunt 37 de localități în care incidenta este peste 1 la mia de locuitori. Acolo, clasele V, VI, VII, IX, X și XI intră în online până vineri.
Vineri va fi o altă ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în care se vor stabili scenariile aplicabile de luni, 10 mai.

Ca și până acum, grădinițele, ciclul primar și anii terminali învață în scenariul verde, indiferent de rata de incidența a localității.”, a declarat subprefectului județului, Emanuel Soare.

 

De asemenea, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, declară că în prezent avem aproape 1.800 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mie și în care elevii vor merge la școală de miercuri 5 mai, cu prezență fizică.

“Miercuri, 5 mai, vor merge la școală cu prezență fizică absolut toți copiii din grădinițe, toți copiii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare. Pentru elevii claselor a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile în care rata de infectare este sub 1 la mie, și avem la ora actuală aproape 1.800 de localități în care rata de infectare este sub 1 la mie, vor merge de asemenea la școală de miercuri 5 mai, cu prezență fizică.
Ceilalți elevi de clasele a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din localitățile în care rata de infectare este încă peste 1 la mie vor începe școala miercuri, 5 mai, în sistem online, este vorba de puțin peste 1.400 de localități.
Săptămâna viitoare, de luni 10 mai, vor începe școala toți elevii claselor terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a cu prezență fizică indiferent de scenariu”, a declarat Cîmpeanu.

 

 

Care sunt scenariile

 

Scenariul 1 (verde) - Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori

- participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.


Scenariul 2 (galben) - Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori 

- activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;

 


Scenariul 3 (roșu) - Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000

- activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.

CITEȘTE ȘI ... Scandal în cartierul Trivale! Un tânăr recalcitrant amendat și de polițiști și de jandarmi

Localitățile (unde rata de incidență este mai mare de 1/1.000 de locuitori) în care activitățile școlare se vor desfășura în scenariul 2 sunt următoarele: Morărești, Valea Iașului, Cotmeana, Ungheni, Mărăcineni, Lerești, Albeștii de Argeș, Tigveni, Leordeni, Țițești, Curtea de Argeș, Bradu, Suseni, Topoloveni, Pitești, Căteasca, Bălilești, Coșești, Nucșoara, Căldăraru, Corbeni, Sălătrucu, Costești, Câmpulung, Moșoaia, Valea Danului, Boteni, Bascov, Vlădești, Vedea, Berevoești, Mioveni, Priboieni, Mușătești, Oarja, Băbana și Stâlpeni.

Scenariul 2 presupune participarea zilnică, cu prezență fizică, în unitățile de învățământ a tuturor preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, a XIII-a și a celor din anii terminali din invățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea tuturor normelor de protecție.

În restul localităților din județ, participarea elevilor la activitățile școlare se va face conform scenariului 1, care prevede participarea fizică zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea tuturor normelor de protecție.

CITEȘTE ȘI ... Puii de urs salvați din Argeș erau abandonați de o săptămână!

De asemenea, au fost adoptate măsuri specifice ratei de incidență pentru Valea Iașului, care a depășit pragul de 4/1.000 de locuitori.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de astăzi a fost adoptată exclusiv în baza propunerilor formulate către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, de consiliile de administrație ale unităților de învățământ din județul Argeș, având în vedere rata incidenței cumulate la nivelul fiecărei localități, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.