ARGEȘ: Chirii de un leu declarate la ANAF!

Peste 365 de milioane de lei (circa 80 de milioane de euro) a colectat ANAF anul trecut din taxele şi impozite aferente contractelor de închiriere, arată datele Agenţiei, potrivit economica.net. Numărul total de contracte de închiriere declarate la Fisc a fost anul trecut de aproape 373.000, cu 30.000 de contracte mai multe decât în 2016.

Sunt proprietari care declară chirii la valori simbolice, de un leu, doi, trei, patru sau cinci lei. Astfel, cele mai mici chirii declarate, de 1 leu, se regăsesc în judeţele Arad, Iaşi, Suceava, Argeş, Prahova, Ialomiţa şi sectorul 4 al Capitalei. În alte judeţe, proprietarii au declarat chirii de 2 până la 10 lei.


Potrivit schimărilor fiscale din toamna trecută şi, ulterior, obligaţiei de depunere a declaraţiei 600, persoanele care obţin venituri extrasaliare doar din chirii cu o valoare mai mică de 1.900 de lei pe lună nu trebuie să mai plăteasă pentru aceste venituri contribuţiile sociale aferente. Legislaţia ar putea fi însă schimbată, iar termenul de depunere a declaraţiei a fost extins de la 31 ianuarie la 1 martie.