Patru educatoare si un profesor de sport - dascalii de 10 ai Argesului la Definitivat!  | Sursa Ta

În județul Argeș , procentul de promovare la sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), inregistrat in urma desfasurarii probei scrise din cadrul examenului national pentru definitivare in invatamantul preuniversitar este de 71.13%.

Rezultatele obtinute de candidati au fost publicate astazi, 21 iulie, ora 10:00, de catre Ministerul Educatiei, pe site-ul dedicat.

Au fost declarati promovafi, inainte de inregistrarea si solutionarea eventualelor contestafii, 138 candidati cu medii intre 8 si 10. 

De precizat ca pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie sa obtina minimum media 8, calculata ca medie ponderata a notelor obfinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisa. 
Nota la proba scrisa are o pondere de 70% in calculul mediei finale, care trebuie sa fie de cel putin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

CITEȘTE ȘI... (VIDEO) Intervenție în centrul Piteștiului! Un geamantan suspect găsit într-o scară de bloc!

La proba scrisa din aceasta sesiune au fast prezenti 201 candidati. Dintre acestia, 7 candidati s-au retras. Nu au fost lucrari anulate in centrele de evaluare.

Astfel, din totalul celor 201 candidati cu lucrari evaluate, 102 candidati au obtinut note situate pe segmentul 8 - 10. Dintre acestia, 5 candidati au fast notati cu 10.

Cei 5 candidați care au obținut nota 10 la proba scrisă a examenului de Definitivat sunt:

FINTOIU A. DENISA-SEMIDA - invatamant prescolar
NICOLAE D. ELENA RAMONA    - invatamant prescolar 
PĂTRU D. ADINA MARIA - invatamant prescolar
VĂDUVA I. ILEANA ȘTEFANIA - invatamant prescolar
DIDIȚĂ M. DAN CONSTANTIN - educatie fizica

Conform calendarului aprobat, contestatiile au putut fi depuse la centrele de examen, astazi, 21 iulie si pot fi depuse si maine, 22 iulie. 

Rezultatele finale vor fi publicate in centrele de examen si pe definitivat.edu.ro, in data de 28 iulie.

CITEȘTE ȘI... Doi bărbați din Dobrești reținuți pentru viol! Victima are 16 ani

Cadrele didactice promovate dobandesc dreptul de practica in invatamantul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, si obiectivul acestui examen national. Prin dobandirea definitivarii in invatamant, un cadru didactic depaseste stadiul de debutant si poate intra pe o ruta ascendenta de profesionalizare.