Argeș - 234 de amenzi în valoare de 26.250 de lei în ultimele 24 de ore!

36 de acţiuni punctuale au fost desfăşurate de poliţişti, iar în cadrul acestora au fost verificate peste 1.000 de persoane, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, restaurante, terase, precum şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

În ultimele 24 de ore au fost organizate 36 de acțiuni punctuale (din care 33 de acțiuni independente ale polițiștilor, 1 cu lucrători I.J.J. Argeș, 1 cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și Poliție Locală, și 1 cu reprezentanți ai altor instituții), fiind vizate cu precădere zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban cât și în mediul rural.

Polițiștii au verificat, în total, 1333 de persoane, iar dintre scestea, 1039 au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale. 

Totodată, 164 de societăți comerciale sau persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către persoanl și clienți. 

De asemenea, 283 de autovehicule au fost verificate, din care 158 de mijloace de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 234 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 26.250 de lei. 

 

Exemple:

În ziua de 21 octombrie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Tigveni, care au efectuat verificarea la domiciliu a persoanelor față de care este instituită măsura izolării sau carantinării, au constatat că un bărbat de 28 de ani, nu a respectat măsura izolării la domiciliu, la întoarcerea din tări pentru care este instituită această măsură. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia acestuia a fost comunicată C.J.C.I. Argeș și D.S.P. Argeș.

În ziua de 21 octombrie, poliţiştii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au desfășurat activități pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea faptelor contra patrimoniului, precum și verificarea normelor legale pentru limitarea răspândirii și prevenirea infectării cu virusul SARS CoV-2.

Au fost desfășurate activități de verificate 19 societăţi comerciale/persoane fizice autorizate, un centru comercial, trei pieţe şi zone adiacente, precum şi 17 mijloace de transport în comun.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.840 de lei, astfel:

- 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.250 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;
- 5 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.450 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, totodată fiind reţinut un certificat de înmatriculare şi un set de plăcuţe cu numele de înmatriculare;
- 2 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2.100 de lei, conform Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială;
- o sancțiune contravențională, cu avertisment, a fost aplicată conform OG 34/2008, privind Sistemului naţional unic pentru apeluri de urgenţă; 
- o sancțiune contravențională, în valoare de 40 de lei, conform OG 97/2005, privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români.