Argeș - 167 amenzi în 24 de ore! O amendă de 2.000 de lei a fost pentru un eveniment privat în spațiu închis!

Polițiștii și afectivele de poliție locală au verificat, în ultimele 24 de ore, aproape 3.000 de persoane. În urma activităţilor, două persoane care nu respectau izolarea au fost depistate, și un eveniment cu caracter privat a fost întrerupt. 

În ultimele 24 de ore, au fost verificate în total 2.949 de persoane, dintre care 1.354 doar în cadrul acţiunilor. 

250 de poliţişti şi poliţişti locali au acţionat, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, în cadrul a 43 de acţiuni punctuale (din care 40 de acţiuni organizate independent de poliţişti, 2 acţiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeş şi o acțiune cu reprezentanţi ai altor instituții). 

Au fost controlate 353 de autovehicule, dintre care 95 de mijloace de transport persoane.

De asemenea, au fost verificate 136 de societăţi comerciale, în 110 locaţii, cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. 

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 167 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 27.000 de lei, după cum urmează:

- 160 de sancţiuni, în valoare de 17.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
- o sancţiune, în valoare de 2.000 de lei, a fost aplicată ca urmare a organizării unui eveniment cu caracter privat, în spaţiu închis;
- 2 sancţiuni, în valoare de 6.000 de lei, au fost aplicate unor persoane care nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată;
- 4 sancţiuni, în valoare de 500 de lei, au fost aplicate au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).

Recomandările medicale, impuse prin norme legale, trebuie respectate și privite ca unele cu caracter temporar, însă perioada în care acestea rămân valabile depinde numai de comportamentul tuturor cetățenilor care intră în componența comunității. 

Deşi se apropie sărbătorile de iarnă, marcate de vacanţă şi sentimentul de apropiere faţă de familie, prieteni și cunoscuţi, în acest an trebuie să ţinem cont de provocările deosebite aduse de această afecţiune, care nu va lua pauză doar pentru a ne permite să petrecem sărbătorile ca în anii precedenți.

Oamenii legii atrag atenţia cu privire la continuarea adoptării unui comportament precaut, în contextul tendinţei de creştere a numărului de persoane confirmate cu coronavirus.


Exemple:

• În ziua de 18 decembrie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Curtea de Argeș au constatat că la sediul unei societăţi de pe raza localităţii Băiculeşti, era în desfăşurare un eveniment cu caracter privat, într-un spaţiu închis.
Evenimentul a fost sistat, iar organizatorul a fost sancţionat sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.


• În ziua de 18 decembrie, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Leordeni, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în carantină sau izolare, au constatat că un tânăr de 24 de ani, nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată, din localiatea Răteşti, ca urmare a revenirii dintr-o ţară pentru care este instituită o astfel de măsură.
În urma verificărilor, tânărul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.


• În ziua de 18 decembrie, poliţiştii locali, din cadrul Poliţiei Locale Câmpulung, care acţionau sub coordonarea Poliţiei Muncipiului Câmpulung, au depistat o femeie de 70 de ani, care nu a respectat măsura izolării la adresa declarată, din același municipiu.
În urma verificărilor, femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.