EXCLUSIV! Vezi cauza care a dus la mistuirea fostului restaurant Zahana

Update 4 iulie

S-a aflat cauza  care a dus la mistuirea fostului restaurant Zahana, din Pitești. Potrivit surselor, incendiul ar fi izbucnit după ce o țigară a fost aruncată în zonă, fără să fie stinsă. Prin urmare, se pare că focul nu a fost pus intenționat.

Clădirea era administrată de un lichidator judiciar și aparținea ANAF.

Urmează ca ancheta să stabilească cine a aruncat țigara care a provocat incendiul. Va fi, însă, foarte greu pentru anchetatori, deoarece în zonă se perindă foarte mulți oameni, în special pescari, fiind foarte intens circulată.

 

UPDATE 1 iulie, ora 17:40

Cercetările vor continua și mâine pentru stabilirea cauzei probabile la incendiul de la Zahana, când urmează să se analizeze si alte probe.

UPDATE 1 iulie, ora 09:00

După 12 ore de intervenție, incendiul de la Zahana a fost stins.

Astăzi, o comisie a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, împreună cu polițiști din cadrul IPJ Argeș, se vor deplasa la fața locului și vor cerceta din nou locul fostului restaurant pentru a stabili care a fost cauza care a declanșat incendiul

Până în momentul de față nu există nicio variantă.

UPDATE, ora 23:00

Potrivit reprezentanților  ISU Argeș, incendiul nu este declarat lichidat.  La fața locului rămâne în supraveghere, pe timpul nopții, un echipaj cu o autospeciala, pentru eventuale focare. Cauza  rămâne în curs de stabilire, urmând ca în cursul zilei de mâine o comisie sa stabileasca acest lucru.

UPDATE ora 21:15

Incendiul nu se mai manifesta cu flacără deschisa. Pompierii acționează în continuare pentru stingerea  eventualelor focare. Abia după ce va fi lichidat, pompierii vor stabili cauza care a dus la izbucnirea incendiului care a mistuit clădirea care era dezafectată. Din fostul restaurant Zahana nu a mai rămas nimic. 

Traficul este în continuare blocat pe ambele sensuri. Polițiștii estimează că în aproximativ 20 de minute circulația în zonă va fi reluată.

 

 

UPDATE ora 19:45

Conform datelor oferite de ISU Arges, există riscul de prăbușire, motiv pentru care se intervine din barcă.
În acest moment, intervin cinci autospeciale cu apă și spumă, două autoscări, trei autospeciale de primă intervenție și comandă, un camion, o barcă și două motopompe și se intervine defensiv.


Peste 35 de pompieri din turele de serviciu de la Detașamentele de pompieri Pitești, Bradu și Mioveni, dar și pompieri sosiți din timpul liber, din proprie inițiativă, acționează, pentru stingerea unui incendiu violent izbucnit la clădirea unui fost restaurant din municipiul Pitești, cartier Tudor Vladimirescu.

Momentan, nu au fost identificate victime.
 

UPDATE ora 19:20

Au fost suplimentate forțele de intervenție cu încă o autospeciala și o autoscara, dar și o barcă cu o motopompa.

Traficul a fost complet blocat în zona respectivă.

NEWS (30 iunie 2019) 

Incendiu de proporții în Pitești, în cartierul Tudor Vladimirescu. Fostul restaurant Zahana a fost cuprins de flăcări.

Fumul greu poate fi zărit de la sute de metri. Incendiul se manifestă pe o suprafață de 400 metri și arde generalizat.

CITEȘTE ȘI ... Minoră, în arestul IPJ! A furat....

Intervin pompierii cu trei autospeciale, o autoscară și un echipaj SMURD.

 

Sursa foto / video: Info Trafic Pitesti/ ISU Arges