Araxy Negoșanu:”Odată cu preluarea unei funcții manageriale îți asumi să-ți dai toată viața peste cap!”

„Implicată voi fi întotdeauna, sută la sută şi cu pasiune“.

Iată o declarație acordată presei de către Araxy Negoșanu, managerul Centrului Cultural Județean Argeș, o declarație care surprinde - pe cât de concis pe atât de complet - felul domniei sale de a gândi și de a acționa în profesia pe care a îmbrățișat-o cu tot sufletul. Deși a fost animată și atrasă de artă și de teatru, Araxy Negoșanu s-a specializat într-o profesie care părea radical ruptă de afinitățile sale din tinerețe: dreptul. Cumva, viața a vrut însă să îi ofere acces la acel univers care a atras-o cu magnetism și a reușit inițial să practice profesia de jurist în instituții de cultură. Experiența dobândită vreme de ani buni în cadrul Teatrului „Alexandru Davila” a fost treapta profesională de a care a avut nevoie pentru a urca spre statutul de manager al instituției și pentru a prelua - ulterior - sarcina plină de provocări a înființării noului Centru Cultural Județean al Argeșului. Cu scopul de a reuni toate structurile artistice aflate în gestiunea CJ și toate acțiunile, proiectele și evenimentele mari ale județului pe linie culturală, CCJ a reprezentat nu numai o provocare, ci și o șansă formidabilă de remarcare, de cimentare a managementului și a personalității domniei sale. A demonstrat că poate pune în mișcare un angrenaj complex, că are abilitățile sociale și publice necesare funcției de reprezentare dobândite și că pasiunea care o definește în tot ceea ce face reprezintă ingredientul magic pentru succesul oricărui proiect și oricărei acțiuni. 


Discutând despre avantajele unei femei atunci când se pune problema preluării unor funcții manageriale, Araxy Negoșanu reacționează cu aceeași pasiune și în discurs:

„Avantaje?! Ce glumă bună…! ZERO! Dezavantaje? Pe toate planurile. Teoretic, ar trebui să fie frumos: Femeia-manager - «o mână de fier, într-o mănușă de catifea». Practic, nu este deloc așa, din păcate…Odată cu preluarea unei funcții manageriale, ca femeie, cel puțin într-o instituție publică, îți asumi să-ți dai toată viața peste cap. Să devii ținta vie a tuturor atacurilor mediatice, să-ți sacrifici familia și prietenii, timpul, sănătatea... Intri într-o luptă cu tine însăți, când în majoritatea cazurilor faci ceea ce trebuie și nu ceea ce ai vrea. Ești obligată să faci față frustrărilor exacerbate pe care le au «unii» sau «altele», răutăților, invidiilor, uneltirilor, prefăcătoriilor, minciunilor inventate pe seama ta… Mai exact, trebuie să te prefaci că ești surdă și oarbă! Chiar dacă o femeie conduce «cu inima», chiar dacă ea este extrem de implicată și dedicată și poate renunța la zona ei de confort, chiar dacă are forță morală, tenacitate, dârzenie, profesionalism, nu va putea combate prejudecățile care, din nefericire, sunt aproape imposibil de doborât. Din păcate, indiferent cât de mult s-ar strădui o femeie-manager și oricâte realizări profesionale ar avea, meritele nu-i vor fi recunoscute și nu va fi apreciată la justa valoare, pentru că toate rezultatele ei vor fi puse pe seama faptului că e «purtătoare de fustă» și a fost  «protejată și promovată» de unul sau de altul dintre superiori… Trist, dar adevărat!” 


Alege ca model pe Cleopatra, „femeia de fier a Egiptului Antic” sau „regina fără rege”, pe care o consideră una dintre cele mai fascinante femei care au trăit pe Terra.

„Înzestrată cu frumusețe și înțelepciune, vorbea nu mai puțin de 9 limbi străine. A încheiat alianțe militare cu cei mai puternici conducători din timpurile ei și a condus Egiptul cu o mână de fier.”, își explică alegerea Araxy Negoșanu.