Arafat anunță: comuna Bălilești (AG) a pierdut procesul anti-carantină!

Acțiunea înaintată de autoritățile din comuna Bălilești, județul Argeș în vederea anulării Ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență prinvind instituirea măsurii de carantinare zonală a localității a fost respinsă, ca neîntemeiată, anunță Raed Arafat.

CITEȘTE ȘI ... (Video) Argeș - Măsuri în carantină! Declarația prefectului Emanuel Soare


Procesul s-a aflat, astăzi, pe masa magistraților de la Curtea de Apel Bucuresti.

”Astfel, prin respingerea cererii s-a constatat faptul că Ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659265 din 01.08.2020 privind instituirea carantinei zonale în comuna Bălilești, județul Argeș a fost emisă în mod temeinic și legal.

Totodată, dorim să subliniem importanța măsurii de instituirie a carantinei zonale în anumite regiuni, în vederea protejării comunităților împotriva infectării și limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Readucem în atenția populației faptul că măsura de carantinare zonală se instituie la propunerea Direcției de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică și în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prin ordin al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență.”, transmite Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.