Aproape 300 de amenzi date argeșenilor în ultimele 48 de ore!


Un număr de 396 de polițiști şi 85 de efective de poliţie locală, alături de jandarmi și pompieri argeșeni, precum și reprezentanți ai altor instituții, au fost la datorie în ultimele 48 de ore, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 60 de acţiuni punctuale (dintre care 53 organizate independent de către poliţişti, 5 organizate cu IJJ Argeş şi 2 cu alte structuri). 

Au fost verificate 4.268 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasării doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00, a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, precum și a expunerii la riscul de transmitere a coronavirusului prin nerespectarea interdicțiilor de organizare/participare la evenimente private, iar dintre acestea, 2.526 de persoane au fost verificate în cadrul acțiunilor punctuale.

Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 582 de autovehicule, dintre care 213 mijloace de transport persoane.

De asemenea, un număr de 271 de societăți comerciale din 277 de locații au fost verificate. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, a capacității spațiilor închise privind numărul de persoane, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 294 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 45.500 de lei, după cum urmează: 

-264 de sancţiuni, în valoare de 4.800 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-30 de sancţiuni, în valoare de 5.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).