Aproape 200 de amenzi date argeșenilor în ultimele 24 de ore! Verificările continuă


1.493 de persoane au fost verificate de polițiști, dintre care 1.153 doar în cadrul acțiunilor din ultimele 24 de ore, în privința respectării măsurilor impuse în zone aglomerate, restaurante, terase, precum şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Polițiștii au verificat, în total, aproape 1.500 de persoane în ultimele 24 de ore, numărul persoanelor verificate fiind, din nou, în creștere. Totodată, au fost verificate 299 de autovehicule, din care 127 de  mijloace de transport în comun. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de organizare specifice, 198 de obiective, din care 115 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate, fiind verificate și respectarea programului de lucru și a măsurilor de protecție de către personal și clienți.
    
Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 189 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 17.000 de lei, număr în ușoară scădere, ceea ce, prin prisma creșterii numărului de persoane verificate, semnifică faptul că un număr mai mare de cetățeni au înțeles să respecte recomandările în vigoare.

În ziua precedentă au fost organizate 33 de acțiuni punctuale (din care 30 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 cu reprezentanți ai I.J.J. Argeș și 1 cu lucrători I.S.U. Argeș și Poliție Locală), fiind vizate, atât în mediul urban cât și în mediul rural, cu precădere zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun. 

PRECIZĂRI:

Obiectivul numeroaselor activităţi desfăşurate de poliţiştii argeşeni nu este de a sancționa cetățenii, ci de a contribui la înţelegerea scopului pentru care au fost impuse normele legale, precum şi de a preveni săvârșirea unor fapte de natură contravențională sau penală, astfel că, în contextul stării de alertă, se va acţiona, în principal, prin informarea cetățenilor.

Impunerea prin norme legale a recomandărilor medicale, are caracter temporar. Acestea trebuie interpretate de cetăţeni în sensul abordării unei conduite preventive, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune. Poliţiştii, precum şi celelalte forţe care acţionează în acest context, precum jandarmii, pompierii, poliţiştii locali şi membrii altor instituţii, sunt membrii aceleiaşi comunităţi.

Este important să conștientizăm cu toții că sănătatea și viața persoanelor, prin prevenirea răspândirii şi limitarea transmiterii virusului SARS CoV-2, reprezintă obiectivul efortului comun, al tuturor instituţiilor şi al societăţii. 

Poliţiştii argeşeni vor fi în continuare la datorie, în toate zonele judeţului. Ne dorim ca acest efort comun şi recomandările medicale să fie înțelese și respectate, iar în situația în care vor fi constatate abateri de la lege, acestea nu vor fi tolerate, ci vor fi sancționate conform legislatiei în vigoare.