Aprindeți grătarele! Măcelăria Făgăraș vă recomandă cei mai delicioși mititei!

Măcelăria Făgăraș ne recomandă cei mai delicioși mititei, pregătiți numai din ingrediente naturale și condimente alese, numai bine de pus pe grătar.

Toate preparatele pe care le găsiți la Măcelăria Făgăraș conțin 100% carne produsă in România, nu sunt folosiți, sub nicio formă, aditivi, coloranți, enzime sau conservanți. Afumarea se face cu lemn de esență tare (prun, cireș, fag) iar condimentele sunt naturale.

Știați că, deși micii sunt considerați a fi specialitate exclusiv românească, se aseamănă mult cu alte produse similare din carne tocată din Balcanii de Vest, ćevapčići, dar și cu unele produse bulgărești, grecești sau turcești. Spre deosebire de acestea, în mititei se adaugă și alte ingrediente, inclusiv bicarbonat, și diferă oarecum forma și mărimea.

Iată rețeta cu care Măcelăria Făgăraș vine in intâmpinarea dumneavoastră și vă imbie să aprindeți cât de repede grătarele:

Se ia carne de viței de la gât, cu grăsime, la care se adaugă o mână de seu curat, alb (poate fi și de oaie dacă se prepară mici vită – oaie). Se fierbe o zeamă din oase cu măduvă, care se scade bine, după care se pregătesc mirodeniile și condimentele.

Carnea se toacă pe sită fină, după care o frământăm timp de un ceas. La început punem bicarbonatul de sodiu stins în zeamă de lâmăie, după care, ușor, punem toate mirodeniile și condimentele cu jumătate din zeama de oase, dar fără usturoi. Odată treaba terminată, amestecul se dă la ghețar o zi și o noapte, după care se scoate și se amestecă preț de trei sfeturi de ceas cu zeama rămasă și mujdeiul de usturoi. Se dă din nou la ghețar preț de o zi și abia apoi mititeii sunt numai buni de pus pe jar.

Jarul trebuie să fie iute și se întorc doar de trei ori, până când deasupra se face o crustă. Nu se lasă să se pătrundă ca să nu se usuce sucul ce conține savoarea cărnii și a condimentelor.

Se servesc alături de felii de franzelă proaspătă, cu muștar dulce sau iute, sau cu sare și ciusca, după preferințe.

Tradiționalitatea produselor, igiena producției și comercializării, respectarea procedurilor și standardelor de calitate ce dau siguranța consumatorilor, au făcut un brand din produsele ”Făgăraș”.

Dacă nu dispuneți de  timpul necesar pentru a vă deplasa la magazinele de desfacere ale Măcelăriei Făgăraș, din Pitești și Curtea de Argeș, puteți achiziționa produsele prin comandă telefonică. Toate detaliile le regăsiți...CLICK AICI !!!!