Aprinde o candelă pentru cinema ”Sebastian Papaiani”

Eveniment marcant pentru închiderea cinematografului „Sebastian Papaiani”.

CITEȘTE ȘI ... Dezbatere liberală la Curtea de Argeș


Ania Cazan, directorul Asociaţiei 3fest, a inițiat ideea de a aprinde candele în fața cinematografului, pentru a marca închiderea celui mai de suflet cimena din Pitești.
Întâlnirea comemorativă va avea loc mâine, la ora 17:00.
”Ca urmare a închiderii Cinematografului "Sebastian Papaiani" din Pitești, cunoscut și sub numele de Cinema Modern, chem toți nostalgicii și cinefilii să mi se alăture mâine, 18 noiembrie, ora 17.00, în fața cinematografului, cu o candelă aprinsă pentru a marca trecerea în neființă a ultimului cinematograf de sub tutela RADEF din Pitești. Personal, am susținut penultimele două ediții 3fest acolo și îi sunt datoare datorită amintirilor care mă leagă de el.”, este mesajul Aniei pe pagina sa de socializare.

Cinematograful „Sebastian Papaiani”, situat centrul Piteștiului, va fi închis pentru a se pune în aplicare un contract de unde rezultă că în acest loc va fi o cafenea.
Conducerea Regiei Autonome de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor România Film (RADEF) precizează însă că este vorba despre o închidere temporară, doar pe perioada iernii. Sala urmând să fie redeschisă pe 17 martie 2017, asta daca nu se transformă în cafenea între timp.

Tot mâine, la cinematograful„Sebastian Papaiani”, începând cu ora 12:00, Maria Bikfalvi,  lidera Sindicatului Național RomâniaFilm, va susține o conferință de presă pe această temă.