Apple lansează iPhone 12. Cum arată și ce funcții vor avea noile modele

Gigantul american Apple are programat un eveniment în data de 13 octombrie, când este așteptată lansarea noii game iPhone 12. De data aceasta sunt așteptate patru noi modele, dintre care o variantă mini, în vreme ce altele vor suporta tehnologia 5G, care permite viteze superioare de navigare pe internet.

 

iPhone 12 mini 

Aceasta este surpriza evenimentului. iPhone 12 mini va avea un ecran mai mic față de restul modelelor, de doar 5,4 inchi. Prețul său de pornire va porni de la 699 de dolari, iar acesta va fi disponibil în mai multe culori, respectiv roșu, verde, albastru, alb și negru, potrivit The Verge. Acesta va avea variante de 64 GB, 128 GB și 256 GB pentru stocare. Bateria sa ar urma să fie de 2.227 mAh.

 

iPhone 12 

Aceasta este varianta de bază a noii game, ceea ce înseamnă că va avea aceeași mărime a ecranului ca iPhone 11, adică o diagonală de 6,1 inchi. Specificațiile ar urma să fie similare cu cele ale variantei mini. Pentru stocare există aceleași versiuni de 64, 128 și 256 GB, iar culorile sunt similare: roșu, verde, albastru, alb și negru. Prețul de pornire este însă de 799 de dolari. Bateria sa ar putea avea o capacitate de 2.775 mAh.

 

iPhone 12 Pro 

Varianta pro a iPhone 12 va avea specificații de top. Prețul său ar urma să pornească de la 999 de dolari, în funcție de opțiunea de stocare. Acesta pornesc de la 128 GB și ajung la 256 și 512 GB. Drept culori există auriu, argintiu, grafit (cenusiu) și albastru. Ecranul său este tot de 6,1 inchi. Bateria sa ar putea avea o capacitate similară cu cea a modelului non-Pro.

 

iPhone 12 Pro Max 

Acesta este cel mai masiv iPhone, având un ecran de 6,7 inchi. Prețul său este așteptat să pornească de la 1.099 dolari pe unitate. Ar urma să fie disponibile versiuni de 128, 256 și 512 GB. Culorile sunt similare ca la versiunea non-Max, adică auriu, argintiu, albastru și grafit. Capacitatea bateriei va fi de 3.687 mAh.

 


Schimbări de design 

Spre deosebire de modelele lansate în ultimii ani, acestea ar urma să aibă un design inspirat de iPhone 4 și iPhone 5, adică un dreptunghi cu colturi rotunjite și linii drepte.
În ultima perioadă, Apple a introdus acest design în noile iPad Pro și iPad Air. Astfel, marginile nu vor mai fi curbate spre exterior. De asemenea, este așteptată că Apple să renunțe la furnizarea încărcătorului în cutie, aceeași situație fiind și în cazul căștilor.


iPhone 12 5G 

Ecranele vor fi toate cu tehnologie OLED, însă principala tehnologie adusă ar urma să fie adoptarea tehnologiei 5G. Cel mai probabil, procesorul ar putea fi Apple A14, prezentat deja pe iPad Air în luna septembrie. În privința cameretelor foto, ar urma să existe o serie de deosebiri între modelele mai ieftine și cele de top. Astfel, iPhone 12 mini și iPhone 12 ar urma să aibă doar cameră normală (wide) și una ultrawide, în vreme ce modelele iPhone 12 Pro și iPhone 12 Pro Max ar urma să aibe în plus o camera telefoto și un sensor LIDAR. Camera telefoto de pe modelul Pro va putea face un zoom 4x, în vreme ce aceea de pe modelul Max va permite un zoom 5x.


Realitate augmentată 

Senzorul LIDAR se găsește deja pe iPad Pro și ar urma să îmbunătățească experiența de realitate augmentată oferită de Apple. Acesta ar urma să fie de fapt un pas intermediar pentru compania americană, despre care presa a scris că Apple lucrează și la o pereche de ochelari inteligenți. Prezentarea acestora va fi realizată însă peste un an sau doi.

 

Vor veni cu întârziere 

Chiar dacă vor fi prezentate în data de 13 octombrie, noile modele sunt așteptate să ajungă pe piață cu întârziere. Astfel, pentru iPhone 12 și iPhone 12 Pro precomenzile ar putea demara din 16 octombrie, iar produsele să fie disponibile din 23 octombrie. Pentru iPhone mini, precomenzile ar urma să înceapă din 6 noiembrie, urmînd a ajunge la clienți din 13 noiembrie. În cazul iPhone 12 Pro Max, startul la precomenzi ar veni din data de 13 noiembrie, iar livrarea din 20 noiembrie.

Sursa: Libertatea.ro