Aplicație oferită copiilor autiști din Argeș!

Asociația Help Autism face un nou pas în sprijinirea procesului de recuperare a copiilor cu tulburare de spectru autist din Argeș.
Asociația lansează aplicația ABAKIT 'Eu învăț despre lume prin imagini', aplicație ce își își propune să fie în principal un instrument de suport în munca specialiștilor în terapie ABA, conținând un set de exerciții online realizate pe baza kit-ului ABA, 1200 de imagini care corespund programelor de analiză comportamentală aplicată (ABA) și nivelului terapeutic, respectiv vârstei și abilităților copilului.
Aplicația contribuie la stimularea și dezvoltarea abilităților cognitive și verbale ale copiilor cu TSA, pe baza unor obiective terapeutice:

- dezvoltarea limbajului receptiv;

- dezvoltarea limbajului expresiv și a comunicării prin descriere și povestire;

- dezvoltarea spiritului de observație și folosirea limbajului descriptiv;

- identificarea expresiilor faciale și a emoțiilor simple;

- identificarea regulilor sociale și situațiilor sociale complexe.

Accesul la Aplicația ABAKIT 'Eu învăț despre lume prin imagini' va fi oferit în mod gratuit atât copiilor beneficiari ai Asociației Help Autism cât și beneficiarilor Centrului Mihai aparținând Asociației Autism, Terapie, Sport și Arte Argeș, parteneri ai Asociației. Aplicația poate fi achiziționată pe module distincte, grupate în funcție de gradul de dificultate sau integral: ABAKIT Starter pentru nivelul începător — conține 5 programe; ABAKIT Medium pentru nivelul intermediar - conține 5 programe; ABAKIT Advanced pentru nivelul avansat - conține 4 programe.
Din punct de vedere tehnic, aplicația funcționează pe sistemele iOS, Android și Windows, atât în limba română cât și în limba engleză și poate fi achiziționată prin intermediul Play Store, prin descărcarea pe device-urile compatibile sistemelor de operare.

CITEȘTE ȘI ... Firmă din Pitești - vă oferă alarme antiefracție


Sumele încasate din vânzarea materialelor de terapie ABA atât în format fizic cât și în format electronic sunt direcționate către susținerea terapiei de recuperare pentru cei 440 de copii cu TSA beneficiari ai Asociației Help Autism.
Autismul afectează dezvoltarea normală a creierului în ariile responsabile de funcția de comunicare, de interacțiune socială și de funcționare cognitivă. Din acest motiv, copiii cu autism au nevoie de materiale educaționale create special pentru ei, care să țină cont de modul în care ei pot învăța. Pentru a facilita activitățile de recuperare în cadrul programelor terapeutice, Asociația Help Autism a dezvoltat intern, încă din anul 2013, kit-ul de materiale didactice 'Eu învăț despre lume prin imagini — materiale ABA', primul de acest gen din România.