Aplicația care face furori în timpul crizei COVID-19!

De la conferinte importante cu 100 de participanti, la mici apeluri intre membrii familiei aflati la distanta, o aplicatie video a devenit una dintre cele mai descarcate in contextul crizei COVID-19, scrie The Guardian.

Aplicatia de conferinte video Zoom permite utilizatorilor sa vorbeasca cu alte 99 de persoane in acelasi timp si a devenit rapid una dintre cele mai descarcate din ultimele saptamani.

CITEȘTE ȘI ... COVID- 19 în Argeș: 452 de oameni se află în carantină instituționalizată

Potrivit firmei Apptopia, descarcarile Zoom au atins pragul de 2.13 milioane la nivel global doar in ziua de 23 martie, cand s-au impus restrictii la nivelul Marii Britanii. In urma cu doua luni, Zoom era descarcata de “doar” 56.000 de ori pe zi.

Aplicatia a fost folosita pentru clase virtuale, slujbe religioase si chiar si intalniri. Ofera o versiune gratuita in care apelurile pot dura mai putin de 40 de minute si licentele pentru companii costa 15.99 lire sterline pe luna.

CITEȘTE ȘI ... Ministrul Sănătății: „Se fac 2000 de angajări în sistem”

Datorita acestor abonamente, Zoom a avut o creste de 85%, la 166.6 milioane de dolari in luna octombrie a anului trecut. Acum, actiunile companiei au crescut de la 70 de dolari in ianuarie la 150 de dolari. In acest moment, compania e evaluata la 42 de miliarde de dolari.

Ca urmare a popularitatii aplicatiei Zoom, fondatorul aplicatiei, Eric Yuan, a devenit unul dintre cei mai bogati din lume - averea sa a crescut cu 4 miliarde de dolari de la inceputul crizei COVID-19, la 7.9 miliarde de dolari. In acest moment, e cel de-al 182-lea cel mai bogat om din lume.

CITEȘTE ȘI ... Test de depistare a coronavirusului ce oferă rezultate în două ore creat de japonezi

Cu cresterea numarului de descarcari, au aparut si intrebari legate de siguranta folosirii Zoom, mai ales ca au fost cateva ingrijorari legate de securitatea datelor in aplicatie in trecut, scrie The Guardian. Mai mult, sedintele de pe Zoom sunt publice, fara parole, asa ca unii utilizatori au folosit aceasta optiune pentru “zoombombing”, pentru a intrerupe sedinte, slujbe religioase si alte conversatii.

Sursa: digi-world.tv