APIA Argeș a dat startul eliberării adeverințelor aferente Campaniei 2020

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) îi informează pe beneficiari că, începând cu data de 15 mai 2020, se eliberează adeverințe fermierilor care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA. 

Mai mult, pentru a respecta în continuare regulile de distanțare socială și pentru a proteja sănătatea personalului propriu și a beneficiarilor, fermierii au posibilitatea de a solicita Agenției eliberarea adeverințelor prin mijloace electronice (telecomunicații). 

De asemenea, cu acordul fermierului, APIA transmite direct, prin mijloace electronice, instituțiilor bancare și non-bancare adeverințele eliberate, anunţă directorul general al APIA Argeş, Mariana Pană. 

La debutul stării de urgenţă, APIA Argeş s-a adaptat noilor condiţii şi i-a îndemnat pe solicitanţi să comunice online. 

Astfel, în ceea ce privește primirea cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2020, s-au depus până la acest moment 17.300 cereri, pentru o suprafață de 119000 ha şi, în continuare, se vor folosi mijloace de comunicare la distanţă pentru primirea lor. 

Campania de depunere a cererilor unice de plată se va încheia la data de 15 iunie 2020, în conformitate cu prevederile OMADR nr.89/ 03.04.2020 privind depunerea on-line a cererilor unice de plată aferente anului 2020. 

Completarea cererilor unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență. 

Documentele care se atașează la dosarul cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice către Centrele județene/locale APIA de care aparțin fermierii.