Lovitură pentru șoferi! Polițiștii nu vor radare la vedere! Au transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Iohannis

Politistii rutieri nu vor radarele la vedere și îi cer președintelui Klaus Iohannis să nu promulge această lege, pe care o consideră un ”pariu cu viaţa cetăţenilor”, şi îi solicită să atace la Curtea Constituţională a României (CCR) prevederile acesteia.

În acest sens, Grupul Poliţiştilor Rutieri din România a transmis vineri, 20 iulie, o scrisoare deschisă preşedintelui României, Klaus Iohannis, în care atrage atenţia că, după adoptarea unor modificări la Codul Rutier care vizează presemnalizarea aparatelor radar, „numărul accidentelor rutiere, având cauză viteza excesivă, va creşte alarmant”. 

„Dorim, din nou, să tragem un semnal de alarmă prin care atenţionăm că numărul accidentelor rutiere, având cauză viteză excesivă, va creşte alarmant după intrarea în vigoare a acestei legi (vor muri peste 2000 de oameni în anul 2019)!!! Domnule Preşedinte, vă rugăm să nu promulgaţi această lege sau să atacaţi acest pariu cu viaţa cetăţenilor la Curtea Constituţională, întrucât considerăm că nu respectă unul dintre cele mai importante principii ale Constituţiei, art. 22, alin. (1) «Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritatea fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate!»”, se arată în documentul Grupului Poliţiştilor Rutieri, preluat de Digi 24.

Potrivit acestora, în spatele acestei propuneri de modificare legislativă nu există niciun studiu şi niciun stat din Uniunea Europeană nu are astfel de restricţii.

Minorele, diagnosticate cu traumatism cranio facial, zgârieturi, atac de panica și care acuza dureri ale picioarelor, vor fi transportate la Spitalul Municipal Câmpulung, pentru investigații amănunțite si îngrijire de specialitate.