Aparatură medicală nouă la Secția de Neonatologie a Spitalului Județean

Spitalul Județean de Urgență Pitești, aflat în coordonarea Consiliului Județean Argeș, a reprezentat, în ultima perioadă, o prioritate pentru dezvoltarea sistemului de sănătate la nivelul județului, fapt susținut prin numeroasele investiții în echipamente medicale și dotări materiale finanțate atât de Consiliul Județean Argeș, de Ministerul Sănătății, cât și din venituri proprii, precum și prin demersurile managementului unității privind asigurarea resurselor umane.

Astfel, în prezent, Spitalul Județean de Urgență Pitești dispune de aparatură medicală și personal specializat pentru primirea, investigarea și tratamentul cazurilor critice de la nivelul județului Argeș, precum și din județele limitrofe.

"În ultimii ani, am primit aparatură de la Consiliul Județean. Ultima achiziție a fost un aparat de radiologie mobil modern, care să îl înlocuiască pe cel vechi, pe care îl aveam deja de 20 de ani. Am primit un incubator închis, o masă de reanimare, un incubator de transport, pulsoximetre, aparate de testare auditivă pentru nou-născuți. Toate aceste echipamente medicale sunt foarte importante. Nu se poate să faci medicină fără aparatură și, cu atât mai mult, la nou-născuți, care nu îți spun absolut nimic. Totul reiese din monitorizare și din observațiile clinice." - Dr. Mihaela Cudric, medic șef Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Pitești.