Apă Canal 2000 SA avertizează: CANALIZAREA NU ESTE COŞ DE GUNOI!

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti desfășoară, în această perioadă, o campanie de informare și responsabilizare a societății, cu scopul de a atrage atenția cetățenilor asupra problemelor de mediu. De asemenea, sunt readuse în vederea publicului câteva aspecte legate de buna funcţionare a sistemului de canalizare.

Având în vedere că foarte mulți oameni aruncă în vasele de toaletă sau în chiuvete diverse tipuri de deșeuri, care deteriorează utilajele din staţiile de pompare sau din staţiile de epurare şi afectează buna funcţionare a serviciului, reprezentanții Apă Canal roagă cetățenii să respecte următoarele reguli de utilizare a sistemului de canalizare:

1. Canalizarea nu este coş de gunoi!
Nu aruncaţi în vasul de toaletă sau în chiuvetă următoarele produse: resturi alimentare, produse de igienă (tampoane, beţişoare ureche), scutece, resturi de ambalaje, materiale textile, materiale de construcţii (vopsele, diluanţi, moloz), medicamente, mucuri de ţigară, uleiuri şi grăsimi vegetale/animale, alte deşeuri. 
Pentru deşeurile menajere, textile, materiale reziduale de tip pet-uri, plastic sau materiale de construcţii trebuie folosite containerele pentru salubritate şi nu sistemul de canalizare.
2. Nu aruncaţi în căminele de racord şi de vizitare pietre, moloz şi alte deşeuri!
3. Nu acoperiţi cu pământ capacele căminelor de vizitare, îngreunând astfel munca personalului de întreţinere.
4. Dacă observaţi un capac de cămin spart sau care lipseşte, încercaţi să îl semnalizaţi şi anunţaţi la dispeceratul societăţii, telefon 0248 223 237.


”Respectând regulile de utilizare a sistemului de canalizare demonstraţi grijă faţă de siguranţa locuinţei şi a comunităţii din care faceţi parte şi protejaţi mediul înconjurător.”, transmite Apă Canal 2000 SA.