Anunțul prefectului! Se închid școlile în Pitești dacă atingem pragul de 3/1000 locuitori?

Update: 

Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri stricte de restricție care ar urma să intre în vigoare în perioada următoare. 

Președintele a prezidat ședința de Guvern și a anunțat că circulația pe timpul nopții va fi interzisă, măștile vor fi obligatorii peste tot, în toată țara, târgurile și piețele vor fi închise, iar școlile vor trece toate în online. 

Premierul Ludovic Orban a precizat că următoarele măsuri ar intra în vigoare de luni: 

- scolile din toata tara trec in online.
- angajații vor lucra de acasa peste tot unde e posibil (stat si privat)
- circulatia pe timpul nopții restricționata 
- petrecerile interzise
- pietele si targurile se închid
- magazinele se inchid la ora 21
- Masca este OBLIGATORIE in toata Romania.
- firmele si institutiile decaleaza programul de lucru astfel incat sa nu se mai aglomereze mijloacele de transport in comun!

 

În condițiile în care Piteștiul ca multe alte orașe și localități din județul Argeș se apropie vertiginos de pragul de 3 bolnavi la mia de locuitori, tot mai mulți părinți au început să se alarmeze la nivelul municipiului reședință de județ, de perspectiva închiderii școlilor imediat ce acest prag va fi depășit. 

Vă reamintim că incidența astăzi în municipiul Pitești a fost de 2,95. 

În acest sens am ținut să clarificăm situația cu prefectul de Argeș Emanuel Soare, președintele Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă iar domnia sa a anunțat în mod ferm că depășirea pragului de 3 la mia de locuitori nu va impune închiderea școlilor : 

" Nu vom opri școlile, copiii au nevoie de învățământ în egală măsură în care au nevoie de sănătate. Este necesar ca toată lumea să se implice ca ei să ajungă în condiții de siguranță la școală, pentru că în general în unitățile de învățământ sunt respectate regulile.  Pragul de 3 la mia de locuitori impune alte măsuri dar nu cea de închidere a unităților școlare . Acestea se vor închide, în sensul în care vor intra în scenariul roșu doar dacă sunt îndeplinite celelalte criterii specifice școlilor anunțate și cunoscute la nivelul sistemului de învățământ. Fiecare caz, fiecare școală este analizată în parte, nu se va aplica o măsură globală la nivelul județului."