Anunț pentru șoferi! Pot scăpa de 2 puncte de penalizare dacă urmăresc filme

Un nou proiect legislativ i-ar putea ajuta pe șoferii sancționați cu puncte de penalizare să reducă numărul acestora, într-un mod cât se poate de simplu: urmărind filme educative pe tema siguranței rutiere.

Senatul a aprobat luni, 25 februarie, un proiect de lege despre care se vorbește încă din septembrie 2018. Acesta vizează modificarea și completarea Ordonanței de Urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Inițiativa îi aparține senatorului PNL Mario-Ovidiu Oprea, care propune vizionarea de către șoferi a unui film educativ pentru a scăpa de două puncte de penalizare, cu condiția ca acestea să nu fie tocmai punctele care conduc la suspendarea dreptului de a conduce.

„În cazul aplicării a două puncte de penalizare, altele decât cele două premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor două puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ, realizat de Poliţia Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic. Conducătorul auto poate face această solicitare o singură dată într-un interval de şase luni. Vizionarea acestor filme educative din domeniul siguranţei rutiere se va face în structurile şi la partenerii aprobaţi de Poliţia Română, cu drept de eliberare a dovezii de participare la vizionare”, se arată în proiectul de lege.

 

 


Sursa: auto-bild.ro