Anunț: Părinții de fete pot cere vaccinul împotriva cancerului de col uterin

Ministerul Sănătății va relua campania de vaccinare a fetițelor cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani cu vaccinul împotriva cancerului de col uterin. Ministerul este în curs de achiziție a vaccinului Gardasil 9, singurul produs autorizat şi utilizat pentru vaccinarea împotriva infecţiei HPV. Schema de vaccinare include două doze pentru persoanele la care vaccinarea este iniţiată la vârste cuprinse între 11 şi 14 ani şi trei doze pentru persoanele la care vaccinarea este iniţiată la vârsta peste 14 ani.

CITEȘTE ȘI ... Băi, nenorociților! Video viral adresat TUTUROR din clasa politică!


Directia de Sanatate Publica Arges, anunț pentru părinți:
”Pentru exprimarea optiunii de vaccinare, precum si pentru actualizarea solicitarilor initiale la medicii de familie, parintii fetelor din grupa de varsta mentionata si care raman interesati de efectuarea vaccinarii HPV se vor adresa – pana la data de 14 iunie 2019 – la medicul de familie, de la care vor primi si detalii suplimentare.”

CITEȘTE ȘI ... Update: Reținut după ce a încercat să violeze o tânără în plină stradă!


Mentionam ca vaccinarea HPV este o metoda importanta de prevenire a infectiilor produse de diferitele tipuri de virusuri Papiloma Uman in sfera genitala a femeilor, infectii responsabile pentru declansarea majoritatii tipurilor de cancer din sfera mentionata.