Anunț important pentru beneficiarii de ajutor social și alocație din Corbi!

Printre ajutoarele acordate stat și anul acesta se numără alocația pentru susținerea familiei. Aceasta se o acordă în baza legii nr.277/24.12.2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, cetățenilor români, străini sau apatrizi care locuiesc în România.

Acest ajutor social se acordă familiilor şi persoanelor singure care au în întreţinere copii în vârstă de până la 18 ani, dacă acestea realizează venituri nete lunare pe membru de familie de până la 530 lei. Acest tip de ajutor social se mai acordă familiilor monoparentale, bărbat și copil sau femeie cu copil, dacă locuiesc împreună.

Cererea pentru acordarea alocaţiei pentru susţinerea familiei, precum şi celelalte acte doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate, se înregistrează la Serviciul Ajutor Social din raza sectorului în care locuiesc sau la Primăria localității respective.

CITEȘTE ȘI ...Pitești: Sistem SEDO la plata taxelor și impozitelor locale

Primăria comunei Corbi anunță beneficiarii acestui program că, începând de mâine, în fiecare zi lucrătoare a săptămânii (orele 8.30 - 15.30) vor fi distribuite produce de igienă (partea I a Programului Operațional de Ajutorarea Persoanelor Defavorizate) până la epuizarea stocului. Distribuția se va face din sala Căminului Cultural Corbi.
Pachetul conține următoarele produce: 5 periuțe de dinți, 300 ml pastă de dinți, 500 ml săpun lichid, 800 ml șampon copii, 500 ml șampon adulți, 2700 g detergent de rufe.