Anunț de la DSP Argeș: 65 de copii au fost diagnosticați cu gripă

Anunț de ultimă oră de la Direcția de Sănătate Publică Argeș cu privire la situația virusurilor gripale în județul nostru. 

Potrivit reprezentanților DSP Argeș, până în acest moment, au fost confirmate 73 de cazuri de gripă din care: 64 cu virusul gripal B, 6 cu virusul gripal AH3 și 3 cu virusul AH1. Dintre persoanele diagnosticate, 65 sunt copii, iar 8 sunt adulți.

Direcția de Sănătate Publică Argeș reamintește că de la începutul sezonului s-a înregistrat un singur deces. Este vorba despre o persoană de 78 de ani, cu multiple comorbiditati, confirmată cu virus gripal tip B.

Medicii recomandă populației să aplice cu rigurozitate recomandările specialiștilor pentru evitarea îmbolnăvirilor şi a răspândirii virusului gripal, astfel:
- evitarea contactului cu persoanele care prezintă simptomatologie respiratorie;
- evitarea aglomerărilor de persoane în spații închise;
- purtarea măștilor de unică folosință (cu acoperirea gurii și nasului);
- consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa și care poate stabili o eventuală indicație pentru spitalizare;
- izolarea voluntară la domiciliu a persoanelor care prezintă simptomatologie asemănătoare gripei;
- igiena respiratorie și eticheta de tuse (tehnica de tuse și strănut cu utilizarea de batiste nazale de unică folosință, cu poziționarea la minimum un metru față de celelalte persoane, urmată de igiena mâinilor);
- vaccinarea antigripală.