Anunț de interes de la Ministerul Finanțelor. Mii de români sunt vizați

Anunţ de maxim interes făcut de către cei de la Ministerul Finanţelor Publice (MFP). Este vorba despre o lege extrem de importantă care va intra în vigoare de la data de 1 septembrie 2018. Aceasta vizează mii de oameni, iar organele de control vor fi în alertă.
Contribuabilii mari sau mijlocii trebuie să se doteze cu aparate de marcat cu jurnal electronic, până la 1 septembrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanţelor.

„Intenţia Ministerului Finanţelor Publice este ca acest proces să se deruleze fără afectarea activităţii operatorilor economici, urmând ca, până la finalizarea implementării noilor aparate de marcat, organele de control abilitate să deruleze o serie de acţiuni de tip preventiv şi de îndrumare”, precizează sursa citată.

În 24 mai, a fost aprobată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 44/2018 potrivit căreia operatorii economici sunt obligaţi să se doteze cu aparate de marcat cu jurnal electronic. Astfel, măsura trebuie implementată de contribuabilii mari sau mijlocii până la 1 septembrie 2018 şi de către contribuabilii mici până la 1 noiembrie 2018. Termenele de 1 septembrie 2018, respectiv 1 noiembrie 2018 sunt termene finale.


sursa: Bugetul.ro