Anul 2020 a reprezentat o provocare imensă în a conduce spitalul în care lucrez

Noua generație de succes a Argeșului

 

Nume: Marian Clipici
Vârsta:  43 de ani
Functia:  Manager Spitalul de Pneumofti- ziologie Leordeni
Studii:  : Facultate de Științe Economice - Univeristatea Pitești | Master Consultanță în Management | Master Management Politic
Pasiuni: călătoriile

----------------------------------------------------------------

Să conduci un colectiv mare de oameni nu este puțin lucru, iar provocarea vine atât din a motiva întregul colectiv, cât și din capacitatea de a empatiza și a-l înțelege pe fiecare angajat în parte, spune Marian Clipici, managerul spitalului de la Leordeni. 

„În ceea ce mă privește, pot afirma că, indiferent de natura companiei, fie ea de stat, fie privată, pentru un manager care preia conducerea unei instituții principala  provocare este cultura organizațională. Aici fac referire la acel set de valori al organizației, la acele reguli nescrise după care se ghidează angajații în activitatea profesională. O provocare este înțelegerea acelor valori, dar și dorința de a schimba ceea ce identifici ca fiind o piedică în performanța activității angajaților din acea organizație. Pentru acest lucru este nevoie de timp, empatie, înțelegere și capacitatea de a relata subordonaților atât dificultățile întâlnite, cât și soluțiile.”
Dintre atuurile generației din care face parte a ținut să le puncteze pe cele mai importante, în opinia sa. „Flexibilitatea și versatilitatea: aceste valori te ajută ca niciodată să nu fi luat prin surprindere, să te adaptezi situației prezente, încercând să găsești o rezolvare optimă. Creativitatea: consider că această abilitate îți aduce succesul și face diferența. Cunoștințele și tehnologia: poți acumula informații la nivel mondial, cu un simplu click. Tehnologia ne ajută să câștigăm timp, să oferim servicii de înaltă calitate și să eliminăm necunoscutul și neputința.”


2020 a reprezentat o mare provocare atât pentru managerul Marian Clipici, cât și pentru colectivul pe care îl conduce. 

„Faptul că ceva necunoscut ne poate schimba atât la nivel personal, cât și profesional modul nostru de viață obișnuit ne-a făcut pe toți să ne reorientăm și să ne adaptăm situației actuale într-un timp relativ scurt. Anul 2020 a reprezentat o provocare imensă în a conduce spitalul în care lucrez, în momentul în care s-a decis ca unitatea noastră să devină spital suport COVID. Această decizie a afectat întregul colectiv, inducând sentimente de teamă de necunoscut, frică de infectare, scepticism, frustrare. Decizia de a accepta situația și de a face față acestui virus a reprezentat o mare provocare pentru fiecare angajat. Am învățat că discuțiile, ascultarea opiniilor fiecărei persoane, susținerea în activitatea desfășurată și empatia față de emoțiile acestora au reprezentat cheia către succes. Am depășit toată această perioadă prin efort comun și motivația fiecăruia de a trata și de a-și îndeplini în mod eficace activitatea profesională.”


Pentru 2021 își propune obiective cât se poate de concrete:

„Achiziționarea unei aparaturi medicale noi, de ultimă generație; achiziționarea unui CT; implementarea unei saline artificiale; menținerea unui climat profesional optim pentru a oferi servicii medicale de înaltă calitate.”