Antrenament de război la Cincu!

Antrenament de război la Cincu! Peste 2.700 de militari din Europa, Statele Unite şi Canada participă, în aceste zile, la antrenamente tactice şi de luptă. La eveniment este aşteptat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis participă joi la exercițiul militar multinațional „Saber Guardian-16” cARE se desfășoară la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre Getica din Cincu, județul Brașov, a anunțat Administrația Prezidențială.

„Saber Guardian-16” este un exercițiu multinațional bazat pe un scenariu fictiv, având ca scop antrenarea militarilor pentru planificarea, executarea și evaluarea acțiunilor militare într-un anumit mediu.

Potrivit MApN, la exercițiu iau parte peste 900 de militari din Forțele Terestre Române, împreună cu 1.700 de militari americani, dotați cu tancuri M1A2 Abrams și mașini de luptă blindate Bradley, și cu 47 de militari canadieni, cu mașini de luptă ale infanteriei.

Seria activităților din programul zilei de joi va debuta cu un exercițiu de traversare a râului Olt, în dreptul localității brașovene Voila.

Sursa: Digi24.ro