Antonia Diaconu - ipostaze inedite în timpul unei operaţiuni DIICOT

Procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată, Antonia Diaconu este cunoscută pentru luările sale de poziţie ferme de sancţionare a derapajelor şi nedreptăţilor, pe care nu ezită să le dea publicităţii pe paginile de socializare.

Săptămâna trecută, Facebook-ul a înfăţişat-o într-o ipostază mai „drăgălaşă”, după cum se arăta în descrierea pozei, dezvăluind o altă latură a sa, aceea de mare iubitor de animale. Alături de colegul său criminalist George Nicolae, Antonia Diaconu apare în poză mângâind un câine negru, faţă de care îşi arată afecţiunea. Numai că acel patruped nu este un oarecare, ci un câine antrenat să descopere stupefiante, iar poza cu pricina nu arată cum îşi petreceau timpul liber, ci îi arată fix în mijlocul acţiunii.

Scena a fost surprinsă în timp ce procurorul Antonia Diaconu se afla la o percheziţie ce s-a derulat săptămâna trecută în Mioveni. 


Săptămâna trecută, pe 25 octombrie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti şi procurorii DIICOT au derulat o acţiune de amploare, date fiind ramificaţiile pe care le avea persoana reţinută. Este vorba de un albanez, care era furnizorul lui Uţu Rohozeanu zis Împăratul, capturat la Arad cu câteva mii de pastile de MDMA. În ceea ce îl priveşte pe cetăţeanul albanez, Nikaj Bernard, în urma cercetărilor s-a stabilit că, din luna mai, acesta şi celalalte persoane bănuite ar fi comercializat o cantitate importantă de droguri de mare risc, pe plan intern. 10 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri.

Conform informaţiilor noastre, albanezul era furnizorul lui Uţu, zis Împăratul, arestat la Arad pe 19 octombrie, după ce a fost prins în timpul unui flagrant când încerca să vândă circa 2.500 de comprimate MDMA către doi indivizi.

„Uțu Rohozneanu a fost eliberat condiționat din închisoare în vara anului 2017 după opt ani petrecuți după gratii (fiind condamnat la 10 ani de închisoare) în Penitenciarul Arad. „Împăratul” a ajuns după gratii după ce, în 2009, procurorii DIICOT Arad au destructurat gruparea infracțională organizată înființată de Rohozneanu. Locotenenții săi au fost și ei condamnați la închisoare, alături de lider, pentru infracțiuni precum tentativă de omor, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire și alte violențe, amenințare etc. „Împăratul” a mai fost condamnat, în perioada în care își ispășea pedeapsa de 10 ani, pentru complicitate la trafic de droguri de mare risc – infracțiune pe care a comis-o în timpul în care se afla în penitenciar – la 12 ani de închisoare cu executare. Instanța i-a contopit pedepsele (cea de 10 ani cu cea de 12 ani, luându-se în considerare și condamnările neexecutate din anii 2001, 2002, 2005, 2006, 2007 și 2008) și a decis că „Împăratul” trebuie să execute 26 de ani, o lună și 20 de zile de închisoare cu executare. După ce a pronunţat hotărârea prin care contopea pedepsele, Tribunalul Bucureşti a dat posibilitatea ca aceasta să fie atacată. Şi asta a şi făcut Rohozneanu. Iar Curtea de Apel Bucureşti a decis ca Uţu Rohozneanu să execute 17 ani de închisoare.”, scrie despre clientul albanezului reţinut la Mioveni, în publicaţia online aradon.ro.  


Sursa: Saptamanalul Ancheta