Ansamblul ”Hora” din Albeștii de Argeș promovează folclorul tradițional argeșean în Turcia

Ansamblul popular argeșean ”Hora” din Albeștii de Argeș participă în această perioadă la un festival folcloric internațional în Turcia.
Grupul de tineri nu se află pentru prima oară la acest festival internațional, în urmă cu doi ani artiștii întorcându-se acasă cu un premiu. Edilul comunei, Gabriel Popa, este mândru de tinerii artiști care promovează tradițiile și valorile specifice zonei noastre, atât prin țară cât și în afara granițelor ei. După participarea la acest festival internațional din Turcia, Ansamblul ”Hora” va merge la Iași, acolo unde va reprezenta județul nostru la Festivalul Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret Cătălina. 
”Îi sprijinim cât de mult putem, sunt ambasadorii noștri culturali. În urmă cu doi ani, au mai participat la acest festival internațional organizat în Turcia, unde au obținut și un premiu și suntem foarte mândri de ei. Anul trecut nu au mai putut merge pentru că, din păcate, a murit maestrul coregraf Stelian Ilie, însă ne bucurăm foarte mult să fim acum reprezentați. Când se întorc din Turcia, se vor pregăti să meargă în Iași, la Festivalul Internațional de Folclor pentru Copii și Tineret Cătălina”, a declarat primarul comunei Albeștii de Argeș, Gabriel Popa.

Toate cheltuielile necesare pentru deplasarea tinerilor artiști în Turcia au fost asigurate de către Primăria Albeștii de Argeș.