Anomalie termică în România, în următoarea săptămână

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 16 decembrie 2019 - 13 ianuarie 2020. Specialiştii au anunţat cum va fi vremea de Revelion şi în primele săptămâni din noul an. Meteorologii anunţă o anomalie termică în România, în weekend şi toată săptămâna viitoare, după ce azi, pe teritoriul ţării noastre va intra o masă de aer cald venită din nordul Africii.
Potrivit specialiştilor ANM, în ţara noastră se va produce un fenomen meteorologic denumit inversiune termică. Mai precis, o masă de aer cald care pătrunde în România nu reuşeşte să dizloce masa de aer rece şi rămâne undeva în zonele mai înalte. Astfel, săptămâna viitoare la deal şi munte se vor înregistra 15...16 grade Celsius. Pentru că va fi ceaţă, în zonele joase această masă de aer cald nu va fi resimţită.

 

 

 

Vremea 16 - 23 decembrie 2019
Valorile termice se vor situa peste cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată la munte.

Regimul pluviometric va fi deficitar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

 

 

 

Prognoza meteo 23 - 30 decembrie 2019
Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile sudice și apropiate de cele normale ale perioadei în rest.

 

 

 

Vremea 30 decembrie 2019 - 6 ianuarie 2020
Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru aceeastă săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toată țara, potrivit ANM.

 

 

Prognoza meteo 6 - 13 ianuarie 2020
Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână, în toate regiunile.


Sursa: observator.tv