Anomalie meteo - Vara indiană în România, la mijloc de octombrie

Potrivit specialiştilor, se vor înregistra temperaturi ridicate în toată ţara. Izolat, în Câmpia Banatului și a Olteniei, pot fi atinse valori apropiate de 30 de grade Celsius.

A doua jumătate a lunii octombrie aduce zile cu soare, mai ale în Oltenia, Muntenia şi sudul Moldovei. Vorbim de temperaturi chiar si de 27 - 28 de grade Celsius. Cel mai cald, la Reşiţa, Drobeta Turnu Severin şi Herculane.

Potrivit Severe Weather Alert - România, vremea se va încălzi treptat la nivelul întregii țării, devenind chiar deosebit de caldă pentru mijlocul lunii lui Brumărel, cu precădere în vestul, sud-vestul și centrul teritoriului. Valorile maxime vor depăși frecvent 24...26 grade Celsius în zonele de câmpie și podiș, iar la nivel izolat în Câmpia Banatului și a Olteniei se pot atinge 28...29 grade Celsius. Pe litoral, maximele se vor situa în jurul a 18 - 22 grade Celsius.

Totuși, începând de joi, se va răcori ușor mai ales în sudul, estul și centrul teritoriului, astfel încât maximele - oricum peste cele normale - vor fi cuprinse, în general, între 18-25...26 grade Celsius.

Sursa: observator.tv