ANM: Cum va fi vremea de Bobotează

Ziua de duminică ne aduce vreme neplăcută, în răcire perceptibilă, cu ninsori la munte, fulguieli prin centru şi nord-est şi lapoviţă în Sud-Est.

Vântul prinde putere cam peste tot, sporeşte senzaţia de frig, iar maximele vor fi de la minus 2 la 6 grade.

Cum va fi vremea în fiecare zonă a ţării
 

În Dobrogea şi Bărăgan, atmosfera va fi închisă şi agitată din pricina vântului. Lapoviţă mai apare temporar, se menţin condiţiile de polei şi vor fi rafale de 55 km/h. Se menţine codul galben de lapoviţă şi polei până la ora 10.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, prindem timp urât şi temperaturi modeste. Vântul sporeşte senzaţia de frig şi o să avem lapoviţă pe parcursul zilei.

În nordul Moldovei se aşteaptă condiţii meteo vitrege. Vântul sufla cu putere, atinge 70 km/h, va ninge din când în când şi zăpada va fi sulberata şi viscolita.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se anunţă puţine precipitaţii. Apare soarele temporar, iar maximele rămân pe la 2...3 grade, ca şi ieri.

Frigul cuprinde şi ţinuturile vestice, dar precipitaţiile se mai răresc. Doar dimineaţă mai sunt ceva fulguieli prin Banat. La noapte revin ceaţa şi chiciură.

În Transilvania o să mai ningă, se poate depune strat de zăpadă, iar la munte, pe creste, va fi viscol. Noaptea aduce vreme geroasă în inima Orientalilor.

Prin Oltenia, nu sunt cine ştie ce precipitaţii, poate să apară soarele, însă vântul va accentua senzaţia de frig. La noapte se lasa ceaţă.

În ţinuturile sudice ale ţării aşteptam vreme urâtă, cu cer acoperit şi lapoviţă în nordul Munteniei. Ziua va fi mai rece decât cea de ieri, însă peste noapte, nu va fi aşa de frig, deocamdată.

La munte, vremea va fi geroasă, de iarnă. Ninsorile continuă, iar prin zonă Meridionalilor stratul de zăpadă creşte vizibil, şi pe creste, vântul va sufla cu putere şi va viscoli ninsoarea. Prin staţiuni vor fi sub zero grade.

Prognoza meteo pentru următoarele 3 zile
 

Luni se răceşte şi mai tare, o să avem chiar ger în noaptea de luni spre marţi, iar ziua va mai fulgui în jumătatea estică a ţării. Pe litoral va fi lapoviţă, iar în rest se arată soarele. Vântul continua să sufle cu putere în sud-est şi la munte, iar temperaturile resimţite vor fi mult mai scăzute decât valorile din termometre.

Marţi rămânem cu vremea rece, iar dimineaţa va fi geroasă în centru şi nord. Mai apar câţiva nori în nord-est, dar treptat se înseninează. Vântul rămâne activ, iar ceata vine însoţită de chiciură.

Miercuri prindem vreme frumoasă, deşi gerul persista, în primele ore, în centru şi nord. Temperaturile cresc uşor faţă de zille anterioare.

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv.ro