ANL construieşte în Argeş blocuri de 2,5 milioane de euro

Argeşul se numără printre judeţele cu cele mai puţine blocuri ridicate prin Agenţia Naţională de Locuinţe: din 2001 şi până acum s-au construit doar 389 de locuinţe, comparativ cu alte judeţe unde numărul apartamentelor este de 5 ori mai mare (Ex.: Constanţa - 1680; Neamţ - 1560). Ultima investiţie de acest gen din Argeş datează din 2012. La cinci ani distanţă, în judeţul nostru ANL a demarat patru proiecte în Curtea de Argeş, Topoloveni şi Costeşti.

Săptămâna trecută Agenţia Naţională pentru Locuinţe a lansat licitaţiile pentru construcţia a două blocuri de locuinţe pentru tinerii din Argeş. Primul dintre ele va fi construit la Topoloveni, acolo unde de altfel în ultimii ani s-au mai construit alte două imobile, cu un total de 80 de apartamente. Noul proiect vizează construirea altor 50 de locuinţe (23 de garsoniere şi 27 de apartamente cu două camere), dispuse într-un imobil cu regim de înălţime S+P+3E, amplasat pe un teren de 3742 mp de pe strada Înv. Biolaru. Investiţia beneficiază de o finanţare în valoare de 7.127.401 lei (fără TVA) şi are ca termen limită pentru depunerea ofertelor data de 21 noiembrie.

Cel de-al doilea bloc va fi ridicat la Curtea de Argeş, unde de altfel până acum s-au construit cele mai multe locuinţe prin ANL: 150 sunt finalizate şi date în folosinţă, 12 sunt în curs de realizare şi sunt destinate medicilor de la spitalul din localitate, alte 15 apartamente urmând să fie construite prin noul proiect. Imobilul va fi amplasat pe strada 1 Decembrie 1918, va avea patru etaje şi va include 15 locuinţe - din care 8 garsoniere şi 7 apartamente cu două camere. Pentru acest nou proiect rezidenţial ANL a alocat 2.233.346 lei (fără TVA), termenul limită pentru depunerea ofertelor fiind 28 noiembrie.

Aceste două noi investiţii se alătură altor două care deja au fost atribuite anul acesta: un bloc de locuinţe la Costeşti, care va fi executat de o firmă din Bucureşti, şi cel pentru medici la Curtea de Argeş, atribuit săptămâna trecută.