Angajaţii Primăriei Bogaţi împreună cu edilul şi consilierii locali au făcut donaţii destinate familiilor vulnerabile

Noul tip de coronavirus este o amenințare în mod special pentru vârstnici, mai ales cei care au şi alte afecţiuni, specifice şi vârstei. Astfel, cum restricţiile în ceea ce îi priveşte sunt mai drastice, autorităţile s-au aplecat mai mult asupra lor. În comuna Bogaţi, reprezentanţii de la Asistenţă Socială din cadrul primăriei au făcut vizite în teren la bătrânii aflaţi în dificultate. În plus, primarul Ion Gîrleanu le-a cerut cetăţenilor să anunţe dacă ştiu sau au informații despre locuitori ai comunei Bogați care sunt în vârstă, locuiesc singuri și au o situație financiară precară, nu au aparținători sau nu sunt deplasabili, pentru ca administraţia locală să ia legătura cu aceste persoane defavorizate și să vină în ajutorul lor cu cele necesare pentru a putea depăși perioada dificilă în care ne aflăm. Mai mult, acesta a strâns şi donaţii din partea angajaţilor şi a consilierilor locali pentru a ajuta această categorie socială, strângând 112.000 lei.

„O faptă bună este nepreţuită! Asta au înţeles cadrele Primăriei Bogaţi care vor dona 5% din salariul pe luna martie pentru susţinerea materială a persoanelor şi familiilor nevoiaşe, care astăzi sunt vulnerabile, oferindu-le sprijin şi siguranţă. Suma se ridică la valoarea de 5.700 lei. 


Un gest deosebit l-au făcut majoritatea consilierilor din comuna Bogaţi, care au consimţit să îşi doneze întreaga indemnizaţie de consilier, ce li se cuvenea pe luna martie. Aceştia sunt Nicolae Păuna, Ilie Miriţă, Ion Chiţescu, Ion Toma, Manuela-Maria Constantin, Tanţa Cârstea, Forin-Daniel Goşoiu, Ioan Ciucă, Pompiliu Diaconu – consilieri PSD şi Florentina Enache – consilier PNL şi preşedinte al Organizaţiei PNL Bogaţi, pe care o felicit în mod special. Suma totală donată se ridică la valoarea de 5500 lei. 
Ceilalţi doi consilieri PNL, Virgi Niţu şi Liliana-Maria Ungureanu, au ales altă soluţie pentru a îşi arăta ataşamentul faţă de aceste persoane. 


Donaţiile vor fi utilizate conform legislaţiei în vigoare. Principala viziune este de a contribui la materializarea principiilor creştine prin caritate, solidaritate şi angajament social.”, a arătat primarul Ion Gîrleanu într-o scrisoare de informare a cetăţenilor.