Își transporta bunicul încătușat în portbagaj. E angajat al...

Un angajat al Penitenciarului Poarta Albă din judeţul Constanţa este cercetat penal după ce a fost prins de poliţişti în timp ce-şi transporta bunicul de 71 de ani, încătuşat, în portbagajul maşinii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, a fost semnalat prin apel la 112 faptul că un bătrân în vârstă de 71 de ani, din comuna constănţeană Topalu, a fost agresat în locuinţă de către nepot care, după ce l-a lovit, l-a încătuşat, l-a băgat în portbagajul maşinii şi a plecat.

După ce a fost urmărit de poliţişti, bărbatul, în vârstă de 28 de ani, a fost oprit pe DN 2 A, între localităţile Crucea şi Stupina. Oamenii legii l-au găsit pe bătrân, încătuşat, în portbagajul maşinii.

Tânărul a refuzat să coopereze cu poliţiştii şi nu a vrut să declare nimic, astfel că deocamdată nu se ştie de ce a acţionat în acest fel.
Bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru a i se preleva probe biologice. La spital a ajuns şi bătrânul, care a suferit mai multe traumatisme şi echimoze, dar, după acordarea de îngrijiri medicale, el a refuzat internarea.

Agresorul este agent principal la Penitenciarul Poarta Albă, iar reprezentanţii instituţiei spun că acesta s-a prezentat vineri la unitate, dar, în jurul orei 10.00, a fost trimis acasă de către şeful direct pentru că ar fi avut un „comportament inadecvat serviciului”.

Conducerea instituţiei a deschis o anchetă internă şi aşteaptă şi rezultatele cercetărilor efectuate de poliţişti.

Angajatul Penitenciarului este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţări, lovire şi alte violenţe şi lipsire de libertate.

Sursa: Mediafax.ro