Angajat al aeroportului Otopeni, infectat cu COVID-19

Angajat al aeroportului Otopeni, infectat cu COVID-19

Un angajat al aeroportului internaţional Henri Coandă a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al aeroportului, Valentin Iordache. 

"Se afla in stare buna. Se aplica in intregime toata procedura cu ancheta epidemiologica. A mentionat toate persoanele cu care a intrat in legatura. Toate persoanele cu care a intrat in contact au fost sau vor fi testate. Sunt peste 10 persoane. Nu stim de unde a luat virusul", a spus Valentin Iordache la Antena 3.

Acesta a precizat că deși nu se știe unde s-a infectat angajatul, este foarte probabil ca acest lucru să se fi întâmplat pe aeroport.

CITEȘTE ȘI ... Amenzi uriașe dacă ieșiți din casă! Minim 2000 lei pentru persoane fizice și 10. 000 lei pentru firme

 

De asemenea, a explicat că deși au fost luate măsuri de siguranță pe aeroportul Otopeni, nu au fost respectate cu strictețe:

"E vorba de mesaje scrise şi audio, personal care anunţă pasagerii asupra păstrării distanţei. Din păcate, nu s-a păstrat distanţa, aşa că măsurile au fost suplimentate. Astfel, când sosesc 2 curse simultan, vor fi procesate pe două fluxuri diferite. Dacă sunt mai multe de 2 curse simultan, unii vor aştepta în avion până se va elibera fluxul. Am discutat cu colegii de la MAI şi vor acţiona în zonă şi ei, pe lângă personalul nostru şi cei de la frontieră. Aglomeraţia a fost cauzată şi de faptul că DSP verifică şi avizează declaraţiile pe propria răspundere a oamenilor care tranzitează aeroportul. Trebuie să precizez că distanţa este de sute de metri  pe terminal, deci nu se va trece mai repede de punctul de control dacă oamenii se înghesuie", a mai spus Valentin Iordache.