Angajații Kaufland vor primi vouchere de vacanță!

La începutul acestui an, bugetarii, dar și antreprenorii din domeniul turismului, primeau crunta veste că li se taie dreptul la vouchere de vacanță. În schimb, privatul începe să le introducă în pachetul de beneficii. O asemenea decizie este dată publicității de lanțul de supermarketuri Kaufland România. Angajații care au peste 3 ani vechime în cadrul companiei vor primi vouchere de vacanță ce pot fi folosite pentru cumpărarea de servicii turistice în România.

„Astfel, venitul mediu brut al unui angajat în magazine și depozite ajunge la 6.100lei pe lună, incluzând sporuri, tichete de masă, vouchere de vacanță, dar și alte beneficii.”, se arată în comunicatul transmis de Kaufland.

 

„Prin decizia de a le introduce în pachetul de beneficii, Kaufland România își propune să sprijine și redresarea turismului românesc din acest an. Demersurile necesare implementării acestui beneficiu au început încă din luna noiembrie a anului trecut, iar soluția acordării a fost identificată în luna ianuarie a acestui an.”, argumentează compania această decizie.

Compania este printre cei mai mari angajatori privați din România, cu o medie de peste 15.000 de angajați.


„Decizia de a acorda vouchere de vacanță va avea un impact indirect în economie, unde se vor întoarce cei 1.5 milioane euro pe care îi acordăm astfel angajaților. Actualizăm an de an pachetul de beneficii, astfel am decis să direcționăm o parte din buget spre vacanțe în România. Toate sectoarele sunt strâns legate în echilibrul economiei și înțelegem că și noi avem puterea să mișcăm lucrurile, prin deciziile pe care le luăm zi de zi”, declară Marco Hößl, director general Kaufland România.