Angajații din Ministerul de Finanțe vor primi un spor la salariu, pentru condiții vătămătoare

Angajații din Ministerul de Finanțe vor primi un plus de 15% la salariu pentru... condiții vătămătoare. Asta prevede, printre altele, o ordonanță de urgență, care a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

CITEȘTE ȘI .... Razii la magazinele din Pitești și Ștefănești! Amenzi usturătoare


Gradul de încărcare în cazul celor de la Finanțe ar fi de 134%. Însă, odată cu acest spor de 15% se vor mai reduce din diferenețele salariale. Sunt oameni, în instituțiile publice, pe aceleași funcții, dar cu câștiguri diferite. Inițial, guvernanții voiau să renunțe la acest spor pentru a mai face rost de bani la buget.

Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe: Mi s-a părut un act corect, până când se va legifera și se va decide eventual anularea acestui spor. E bine, și corect, și moral față de colegii mei de la Finanțe și ANAF să primească acest spor. Totuși, să nu uităm că ANAF-ul și Ministerul Finanțelor duc greul acestei economii, de la ei se așteaptă și înacasări mai mari față de planificat, pe ei vor fi ochii ațintiți pentru a-și face planul, așa că este corect să avem o astfel de abordare.


Sursa: Digi24.ro