Andrei Gerea: set de măsuri pentru ca România să nu devină a doua Italie!

Lipsa de promptitudine și de fermitate pot transforma România într-o a doua Italie. Niciun sistem sanitar din lume nu a fost pregătit pentru această pandemie, dar modul în care autoritățile vor gestiona din mers întreaga situație va face diferența. Din păcate, pe o astfel de criză, statul este dispus să achiziționeze de la firme dubioase, materiale la prețuri mult supraevaluate, iar angajații spitalelor fură din materialele de protecție!
Deputatul Andrei Gerea face un apel către autorități să ia de urgență măsuri, pentru că în perioada următoare va urma o escaladare a cazurilor infecțiilor cu COVID-19 în țară. Potrivit acestuia, România trebuie să se concentreze în mod special pe asigurarea protecției și sănătății personalului medical și a personalului MAI care este, zi de zi, pe stradă.


„Fac un apel către autorități! Să facem tot ceea ce este posibil pentru ca în România să nu se ajungă precum în Spania sau Italia, unde doctorii au ajuns în ipostaza de a selecta cine poate trăi și nu. Unde doctorii sunt nevoiți, din cauza suprasolicitării sistemului medical, să deconecteze de la aparate persoanele în vârstă, pentru a da o șansă la viață celor tineri.
În aceste condiții, pentru a nu ajunge în situații dramatice, contabilizând solicitările medicilor și, în același timp, măsurile luate în alte țări, lansez un apel către Guvernul României:
1. Să asigure de urgență suplimentarea echipamentului de protecție COMPLET pentru personalul medical din unitățile medicale, cel de pe ambulanță și chiar pentru medicii de familie. Având în vedere că nu se știe cât va dura pandemia, cu siguranță că soluția ideală ar fi chiar să asigurăm un stoc consistent.
2. Achiziționarea suplimentară de kituri (aparate și teste) pentru o testare în masă împotriva coronavirusului.
3. Sprijinirea companiilor autohtone care pot fabrica sau doresc să retehnologizeze linii de producție pentru a fabrica echipament de protecție, material dezinfectant și chiar aparatură.
4. Sprijinirea accelerării reluării activității la Institutul «Cantacuzino».
5. Alimentație, consiliere psihologică și medicală pentru persoanele în vârstă singure pentru a limita ieșirea acestora din casă.
6. Alimentație, consiliere psihologică și medicală pentru persoanele cu probleme medicale sau handicap.
7. Preluarea/ colaborarea cu spitale private care pot asigura servicii de internare și tratare a pacienților cu COVID-19 și pregătirea logistică și a personalului din timp pentru a face față cazurilor.
8. Efectuarea de controale la toate spitalele publice și private pentru a stabili cu exactitate cine și în ce condiții poate trata pacienți infectați cu COVID- 19. În primă fază, în județele în care s-a raportat un număr mare de infectări, în urma raportului întocmit, să se ia măsurile necesare.
9. În contextul răspândirii noului tip de coronavirus, personalul medical din județele cu numărul cel mai mare de infectați trebuie suplimentat cu medicii și asistentele din județele în care s-a raportat un număr mic de pacienți confirmați. Acest lucru se poate reglementa prin detașarea personalului medical pe o perioadă determinată în zonele cele mai afectate.
Pentru cetățeni reiau același apel: Haideți să stăm în casă cât mai mult timp, pentru că numai așa putem reduce riscul de a ne îmbolnăvi. Ieșiți din casă doar pentru situații speciale, pentru procurarea alimentelor sau pentru mers la muncă.”, este apelul deputatului Andrei Gerea. 

 

 

 

Sursa: saptamanalul ancheta