Andrei Gerea, mesaj pentru medici!

Ziua mondială a sănătăţii este marcată, în fiecare an, la 7 aprilie, şi are ca scop evidenţierea unei teme de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Anul acesta, de Ziua mondială a sănătăţii se sărbătoreşte munca asistentelor medicale şi a moaşelor şi se reaminteşte, cu acest prilej, liderilor mondiali, rolul critic pe care acestea îl au în menţinerea unei lumi sănătoase. În contextul actual, al pandemiei de COVID-19, asistentele medicale şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii se află în prima linie oferind îngrijiri şi tratament de calitate, susţinând dialogul comunitar în abordarea temerilor şi întrebărilor şi atunci când este nevoie de adunarea datelor pentru studiile clinice.

Cu acest prilej, Andrei Gerea, a transmis următorul mesaj:


”Ziua Mondială a Sănătății a surprins un moment de cotitură pentru întreaga lume.
Doctorii și asistenții medicali de pretutindeni luptă acum cu un inamic invizibil care lasă urme extrem de dure.
Astăzi, doctorii, asistenții medicali, infirmierii, brancardierii, ingrijitorii, toti cei care formeaza echipele sanatatii din România sunt și ei în prima linie în lupta cu noul Coronavirus.
Trăim momente în care fiecare dintre noi înțelege că cea mai importantă este sănătatea și viața.
Iar acești oameni luptă pentru sănătatea și viața noastră.

700 de oameni din personalul medical din România sunt infectați cu Covid, doctorii și asistenții medicali fiind cei mai expuși în fața virusului.

PS: am aflat acum despre decesul ambulantierului în vârstă de 53 de ani din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava, infectat cu noul Coronavirus.
Dumnezeu să îl odihnească și să aibă în veghe familia sa.
Dumnezeu să îi ocrotească pe toți cei care sunt în lupta directă cu acest virus.”