Andrei Gerea despre moartea Regelui Mihai: „Să reflectăm la ceea ce a însemnat Majestatea Sa pentru România”

Regele Mihai s-a stins din viață, astăzi, la ora 13:00, în locuința sa din Versoix, lăsând un mare gol în sufletele românilor. În urmă cu un an, fostul suveran a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, leucemie cronică şi tot atunci a anunţat că se retrage din viaţa publică.

Afectat din cauza tragicului eveniment, vicepreședintele Andrei Gerea a ținut să transmită un mesaj odată cu trecerea în neființă a Regelui Mihai:

„Astăzi se încheie o filă de istorie din viața României. Astăzi, a trecut la cele veșnice Regele Mihai I al României cu care am avut onoarea să fim contemporani.  Este un moment foarte bun pentru noi toți, inclusiv pentru cei care nu l-au respectat îndeajuns, să reflectăm la ceea ce a însemnat Majestatea Sa pentru România. Să reflectăm la ceea ce a năzuit toată viața sa. Să năzuim și noi la ideea de demnitate, de modestie, de răbdare, de unitate. Și, mai ales, de construcție. Am avut onoarea deosebită să ascult discursul Regelui Mihai I în Parlamentul României. 
Discurs încheiat astfel:
 «Stă doar în puterea noastră să facem ţara statornică, prosperă şi admirată în lume.
Nu văd România de astăzi ca pe o moştenire de la părinţii noştri, ci ca pe o ţară pe care am luat-o cu împrumut de la copiii noştri.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!» 

Așa să ne ajute Dumnezeu, Măria Ta!”

Trupul neînsuflețit al Regelui va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei.  Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.
Programul funerariilor va fi făcut public mâine.