ANCHETĂ PENALĂ privind motoarele Renault, prezente și pe DACIA

Procurorii de la Paris au început o anchetă preliminară privind posibila manipulare a testelor privind emisiile poluante ale motoarelor diesel ale Renault. Acţiunile Renault au scăzut cu până la 6% vineri pe bursa de la Paris.

În cadrul alianţei Renault-Nissan, platforme tehnice dezvoltate în comun sunt folosite încrucişat pe modele ale mărcilor grupului, astfel că şi automobilele produse de Dacia, la Mioveni, ar putea fi echipate motoarele diesel vizate de ancheta din Franţa.

CITEȘTE ȘI ... DACIA ȘI FORD- Relansări ale producției de mașini

Investigaţia vizează persoane din grupul Renault şi se referă la suspiciuni de fraudă, fapte în urma cărora maşinile ar fi putut deveni periculoase pentru siguranţa publică, potrivit Bloomberg.

În urmă cu două luni, agenţia de combatere a fraudei împotriva intereselor consumatorilor, DGCCRF, a transmis procuraturii de la Paris concluziile unei investigaţii privind emisiile motoarelor Renault, recomandând începerea unei anchete judiciare.


Scandalul manipulării rezultatelor testelor privind emisiile poluante ale motoarelor diesel a început în 2015 în Statele Unite şi a căpătat rapid anvergură mondială. În 2015, agenţia de protecţie a mediului din SUA a acuzat grupul german Volkswagen că foloseşte software specializat pentru a trişa la testele de emisii poluante ale motoarelor diesel.

 

Sursa: economica.net