Piteșteanca arsă pe masa de operație la Floreasca a fost înmormântată

Update 2 ianuarie 2020


Femeia din Pitești, în vârstă de 66 de ani, care a murit după ce a fost arsă în timpul unei operații care a avut loc la Spitalul Floreasca din București, a fost înmormântată astăzi la Topoloveni. Reamintim că bătrâna, care era arhitect, suferea de cancer pancreatic. În data de 22 decembrie, în timp ce i se efectua o intervenție, fiind în comă indusă, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului. Intervenția chirurgicala a fost coordonată de profesorul Mircea Beuran.
Medicii au folosit în cazul ei pentru dezinfectare o soluție care conține foarte mult alcool, iar apoi, la scurt timp, bisturiul electric.
Pe 29 decembrie, femeia a decedat. Incidentul a fost dezvăluit șase zile mai târziu de deputatul USR Emanuel Ungureanu. 

 

UPDATE ora 19:15

Acreditarea Spitalului Floreasca a fost suspendată de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), după ce o femeie a ars pe masa de operație. ANMCS a informat printr-un comunicat de presă că au exista numeroase nereguli în cadrul spitalului, iar tragedia în urma căreia o femeie de 66 de ani și-a pierdut viața a fost anunțată abia după o săptămână.

„– Având în vedere constatarea de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a apariției la nivelul Spitalului Clinic de Urgentă București a unui eveniment advers grav asociat asistenței medicale neraportat de către unitatea sanitară în termenul prevăzut la art. 8 alin. (2) din Metodologia de monitorizare a unităților sanitare acreditate aprobată prin Ordinul Președintelui Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate nr. 639/2016, dar și referatul Unității de Evaluare și Acreditare a Spitalelor, din 30.12.2019, vă comunicăm că ANMCS a emis ordinul de suspendare a acreditării Spitalului Clinic de Urgență București.
– Suspendarea acreditării unității sanitare se dispune pană la remedierea de către aceasta a deficiențelor care au condus la suspendarea acreditării, dar nu mai mult de 6 luni de la data intrării în vigoare a ordinului de suspendare.
– În termen de maximum 5 zile lucrătoare de la primirea ordinului, unitatea sanitară elaborează și transmite A.N.M.C.S. spre avizare planul de măsuri pentru remedierea cauzelor care au condus la suspendarea acreditării.
Acest plan trebuie să conțină, pentru fiecare măsură, responsabilul desemnat de unitatea sanitară și termenul de îndeplinire a măsurii.
– Pe parcursul perioadei de suspendare, unitatea sanitară raportează săptămanal către A.N.M.C.S. măsurile adoptate pentru remedierea neconformităților.
– Încetarea suspendării acreditării unității sanitare se constată prin ordin al Președintelui A.N.M.C.S. după verificarea remedierii neconformităților cuprinse în planul de măsuri.
– Remedierea deficiențelor care au dus la suspendarea acreditării reprezintă condiția obligatorie în vederea inițierii vizitei de evaluare a Spitalului Clinic de Urgentă București în cadrul ciclului II de acreditare.
Menționăm că Ministrul Sănătății a fost informat despre decizia de suspendare a acreditării Spitalului Clinic de Urgentă București”, se arată în comunicatul emis de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.

 

La o săptămână după incidentul tragic de la Spitalul Floreasca, s-a descoperit că femeia arsă în timpul operației era din Pitești. De profesie arhitect, piteșteanca de 66 de ani, suferea de cancer pancreatic. În data de 22 decembrie, femeia, în comă indusă, a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului în timpul intervenției chirurgicale coordonată de profesorul Mircea Beuran.
Medicii au folosit în cazul ei pentru dezinfectare o soluție care conține foarte mult alcool, iar apoi, la scurt timp, bisturiul electric. O metodă greșită, spune secretarul de stat din Ministerul Sănătății, care urmărește cazul.
Ieri seară, piteșteanca a decedat.

CITEȘTE ȘI ... (video) Incendiu la un depozit de pompe funebre!

Incidentul a fost dezvăluit șase zile mai târziu de deputatul USR Emanuel Ungureanu. Ulterior, au apărut și primele declarații ale medicului Mircea Beuran, care a spus că nu se afla în sala de operații când a avut loc incidentul, ci că a ajuns la scurt timp după, el fiind cel care a finalizat intervenția chirurgicală.
“În timp ce se desfăşura intervenţia chirurgicală în Sala 1 am observat-o pe colega mea că întră în sala de operaţie, am urmat-o crezând că are nevoie de ajutor. Am auzit ţipete, strigându-se: FOC! VENIŢI CU APĂ! Colega mea a luat un lighean, iar eu am luat o găleată cu apă din filtru. În timp ce mă îndreptam spre sală, brancardierul mi-a luat găleata din mână, ducându-se el în sala 1”, a relatat o îngrijitoare, potrivit deputatului USR Emanuel Ungureanu.

CITEȘTE ȘI .... (VIDEO) Argeșean ucis de un medic de la o clinică din București!


În prezent sunt deschise mai multe anchete – una de către conducerea spitalului, una a Ministerului Sănătății, care a trimis Corpul de Control, și una de către Poliția Capitalei. Anchetatorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

 

CITEȘTE ȘI ... Jandarmeria a primit o dronă de 23.000 de lei pentru monitorizarea pădurilor

 


Ludovic Orban ia atitudine în cazul pacientei arse: Solicit un raport foarte amănunţit! Controlul să fie cât se poate de exigent!

„Din păcate, pacienta a decedat ieri seară. Transmitem condoleanţe familiei. Avem un raport preliminar al Corpului de Control, care prevede o cascadă de nereguli deosebit de grave. Vom face totul ca acest gen de eveniment revoltător sa nu se mai întâmple în niciun spital din România. Vă asigur că echipele noastre lucrează pentru aflarea adevărului”, i-a spus premierului ministrul Sănătăţii.

Ministrul a adăugat că a trimis Corpul de Control, DSV, Inspecţia sanitară de Stat pentru a stabili cum s-au petrecut evenimentele.
Un raport final va fi prezentat la începutul săptămânii viitoare, a dat asigurări Victor Costache.
„Vă solicit un raport foarte amănunţit, care să surprindă toate amănuntele încă din momentul primei operaţii, cum a apărut actul adiţional la protocol, de ce s-a decis utilizarea acelui dezinfectant... sunt extrem de multe amănunte care trebuie edificate.
Să fie un control cât se poate de exigent!”, a transmis premierul, în şedinţa de Guvern.


Sursa: Digi24.ro, Libertatea.ro, Observator.tv