Anchetă la Academia de Poliție! Rectorul este acuzat de agresiune sexuală

Corpul de control al ministrului Afacerilor Interne a demarat o anchetă la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", după ce rectorul Daniel Torje a fost acuzat de o studentă că a hărțuit-o sexual.


Astăzi, Daniel Torje a declarat că demisionează din funcție. Totodată, fostul rector dezminte acuzaţiile privind implicarea în acest scandal sexual:

"Ceea ce a apărut în presă sunt invenţii şi mizerii incalificabile. Este un subiect inventat. Dezmint categoric orice implicare a mea într-un astfel de scandal, care urmăreşte în fapt plecarea mea din funcţia de rector. Din poziţia în care sunt, de angajat al MAI, nu-mi este îngăduit să ies în spaţiul public pentru a prezenta toate dovezile prin care eu am fost împiedicat să-mi exercit funcţia de rector şi presiunile l-a care am fost supus pentru a renunţa la această funcţie. Nu vreau să fac parte din acest "război naţional". Sunt un simplu funcţionar al statului care, prin conştiinciozitate şi rigurozitate, încerc să-mi îndeplinesc atribuţiile de serviciu", se arată într-un comunicat al lui Daniel Torje.